Incasòl

Imatge de la signatura

Avança la promoció de 88 habitatges socials de lloguer de Girona

query_builder   10 novembre 2023 09:59

event_note Nota de premsa

Avança la promoció de 88 habitatges socials de lloguer de Girona

  1. L’Ajuntament ha cedit a l’INCASÒL les parcel·les on es construirà la promoció, mitjançant un dret de superfície de 75 anys
  2. Les obres s’iniciaran durant el primer trimestre del 2025


La directora de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Maria Sisternas, i l’alcalde Girona, Lluc Salellas, han signat aquest matí el dret de superfície per un període de 75 anys, pel qual l’Ajuntament cedeix a l’INCASÒL els solars on construir la promoció de dos blocs de lloguer social amb un total de 88 habitatges. Aquesta cessió és fruit del conveni signat per les dues administracions l’any 2021.

La promoció forma part del programa del Govern per impulsar la incorporació de 10.000 habitatges al parc de lloguer social de Catalunya fins al 2026 a través de diferents vies, una de les quals és, precisament, la construcció pròpia per part de l’INCASÒL.

Durant l’acte de signatura, la directora de l’INCASÒL, Maria Sisternas, ha destacat que pel Govern de la Generalitat “és prioritari i urgent donar resposta a l’emergència habitacional amb l’ampliació del parc públic d’habitatges de lloguer social” i ha destacat que “aquesta promoció de Girona serà una obra emblemàtica des del punt de vista ambiental i de qualitat arquitectònica”. Per la seva part, la tinent d’alcaldia de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu, ha valorat molt positivament la concreció de la nova promoció, impulsada durant l'anterior mandat: “Augmentar el parc públic d’habitatge és un element clau per garantir el dret a l’habitatge. Poder treballar amb totes les institucions per assolir-ho és essencial i, per això, que aquests 88 nous habitatges de Girona es converteixin en una realitat una gran notícia”.

Dos edifici bessons

Els blocs es construiran en tres parcel·les, situades carrer de Riera Bullidors 15-17, 19-21 i 42-44 del pla parcial el Pla de Dalt Domeny. Actualment, l’equip guanyador del Concurs per a la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció, Manuel Ortiz Alba. Oikosvia arquitectura SCCL, està redactant el projecte bàsic i es preveu que les obres es puguin iniciar durant el primer trimestre del 2025, amb una durada aproximada de 24 mesos.Aquesta promoció ha estat seleccionades per a les subvencions de Next Generation, amb un import de fins a 2,1 M€.

Els edificis seran de planta baixa més 3 plantes pis. Un edifici que ocuparà dues parcel·les tindrà un total de 48 habitatges, la planta baixa comercial amb una façana d’obra vista i un aparcament en el soterrani. L’altre edifici de 40 habitatgesquedarà envoltat per una tanca d’obra vista i gelosia en tot el seu perímetre que deixarà entreveure els jardins privats dels habitatges de planta baixa i l’aparcament serà en superfície.Les estances dels habitatges, amb un mínim de 10 m2, no estaran jerarquitzades per permetre la flexibilitat d’ús i es comunicaran entre elles sense necessitat d’un passadís. Quatre dels habitatges, dos a cada edifici, seran adaptats a persones amb mobilitat reduïda. L’Ajuntament de Girona disposarà de 8 habitatges per atendre necessitats socials i d’un local, d’uns 150 m2 de sostre.

El projecte va ser escollit pel jurat del concurs per la seva eficiència i sostenibilitat, pel seu plantejament en agrupació, materials i sistemes constructius, amb ventilacions creuades i amb una proposta climàtica exigent. Proposa una estructura senzilla i de murs de càrrega, minimitzant l’ús del formigó (menys emissions de CO2). Destaca per la seva racionalitat en la solució de l’espai lliure de la parcel·la que, junt amb el tractament de façanes i galeries generoses, s’integra a l’entorn i el clima.

L’Agencia de l’Habitatge de Catalunya (AHC) adjudicarà els habitatges com a habitatges de lloguer, d’acord amb els criteris d’adjudicació que s’estableixin amb l’Ajuntament de Girona. Així mateix, l’AHC serà l’encarregada de dur a terme l’administració, conservació i manteniment del total dels habitatges titularitat de l'INCASÒL.

2  

Imatges

Imatge de l'acte de signatura

Imatge de l'acte de signatura 2818282

Render de la promoció

Render de la promoció 89812

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 589265

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia