1. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha presidit el lliurament dels 4ts Premis del Pla Català de l’Esport a l’Escola
  2. 24 centres educatius, entitats, consells esportius i persones coordinadores i dinamitzadores han rebut el reconeixement pel seu compromís amb la millora de l’esport escolar català
sge{"name":"2023/11/17/16/18/746c5c44-f00c-47d4-83a7-a1dfede6401d.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":1155782}

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui a l’INEFC Barcelona el lliurament de la quarta edició dels Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE). Esportcat-Generalitat de Catalunya ha reconegut 24 entitats i persones que treballen per transformar la realitat social dels infants i adolescents catalans mitjançant l’activitat física i l’esport en l’entorn escolar a través d’aquest programa impulsat pel Govern.

L’Agrupació d'Associacions Esportives Escolars de Catalunya, amb el suport i la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, ha organitzat la quarta edició dels Premis del PCEE, un reconeixement a aquelles entitats i persones que al llarg del curs 2022-2023 han utilitzat “la màgia de l’esport” per construir una “societat saludable i amb valors”, i han donat als més joves una educació integral i “eines de vida molt valuoses”, ha recalcat Anna Caula.

En el seu parlament, i davant representants del món educatiu i esportiu de tot el territori, la secretària general ha agraït “el treball en xarxa i arreu del país” que fa possible el PCEE i tot l’engranatge de l’esport escolar català, “on tot comença, dins el marc de l’esport circular”. “A partir dels valors de l’esport aportem una nova manera d’entendre la societat”, ha afegit, a la vegada que reconeixia el paper de les persones i entitats premiades en “el foment de la inclusió”.

Així mateix, Anna Caula ha recordat que el Govern treballa en la legislatura de l’esport femení per “transformar imaginaris i estereotips”, començant des de la base de l’esport, on l’expressió ‘jugar com una nena’ es converteixi en “un motiu d’orgull”. Finalment, ha recordat l’aposta econòmica del Govern cap a l’esport escolar, al qual destina 7,9 milions d’euros, 6 dels quals als consells esportius.

Avui s’han lliurat 24 guardons a centres de primària i secundària, seccions esportives escolars, associacions esportives escolars, consells esportius, dinamitzadors/es, coordinadors/es de primària i secundària i altres persones de tot el territori català en les categories “Premis a la trajectòria del curs” i “Premis a projectes singulars”. Enguany, s’ha incorporat la categoria nova de coordinador/a novell/novella.

En l’esdeveniment, també hi han assistit Anna Chillida, directora general d'Alumnat del Departament d'Educació; Ignasi Velasco, coordinador de l’Agrupació Esportiva d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya; Salvador Valls, representant de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC); Joan Plana, president de l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-DiC), i Eduard Inglés, director de l'INEFC Catalunya, entre altres representants del sector esportiu i educatiu.

18 anys del PCEE

El Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), impulsat des de fa 18 anys per Esportcat i el Departament d'Educació amb la col·laboració de diversos agents, es porta a terme a un miler de centres catalans i pretén posar a l'abast de tots l’alumnat dels centres educatius de Catalunya la pràctica regular d'activitats físiques i esportives fora de l'horari lectiu. L’objectiu és lluitar contra el reduït índex de participació de l'alumnat en l'esport escolar i l'increment dels hàbits sedentaris i de l'obesitat, alhora que aprofitar el gran potencial d'aquestes activitats per contribuir a la formació personal i cívica dels nostres infants i adolescents.

El programa fa una incidència especial en el col·lectiu de noies i vol potenciar la funció integradora i de cohesió social de l'esport escolar, facilitant l'accés de tots els nens i nenes a la pràctica esportiva, especialment dels nouvinguts.

Els guardons que s’han lliurat avui, en les respectives categories, han estat els següents:

1. Premis a la trajectòria del curs

Centre de primària:

⮚Escola Setelsis, de Solsona (Solsonès)

⮚Escola Princesa Làscaris, de Casserres (Berga)

Centre de secundària:

⮚Institut Manuel Salés i Farré, d’Ulldecona (Montsià)

⮚Institut Banús, de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental Sud)

Secció Esportiva Escolar:

⮚SEE Escola Serraparera, de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental Sud)

⮚SEE Escola Setelsis, de Solsona (Solsonès)

Associació Esportiva Escolar:

⮚AEE Institut Manuel Salés i Farré, d’Ulldecona (Montsià)

⮚AEE Institut Banús, de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental Sud)

Coordinador/a de primària:

⮚Jordi Planas Padró, de l’escola GEM (Mataró)

⮚Sílvia Sánchez Moreno, de l’Escola Salvador Lluch (Gavà)

Coordinador/a de secundària:

⮚Francisco León, de l’Institut Manuel Sales i Farré d’Ulldecona (Montsià)

⮚Marcos Nazario González Garcia, de l’Institut Banús de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental Sud)

Coordinadors/es PCEE novell/novella:

⮚Julián González Waite, de l’Institut Arnau Cadell (Sant Cugat del Vallès)

⮚Glòria Vilà Julvé, de l’Institut Manuel Blancafort de la Garriga (Vallès Oriental).

Dinamitzador/a del PCEE:

⮚Eugenia León Roig, de l’Institut Manuel Sales d’Ulldecona (Montsià) del Consell Esportiu Montsià

⮚Patricia López Moreno, de l’Institut Montserrat (Barcelona) del Consell de l‘Esport Escolar de Barcelona

⮚Sarahit Muñoz Erazo, de l’Institut Ballús (Cerdanyola del Vallès) del Consell Esportiu Vallès Occidental Sud

⮚Víctor Novel Olivé del’Institut Montserrat (Barcelona), del Consell de l‘Esport Escolar de Barcelona

Consell esportiu:

⮚Consell Esportiu Baix Llobregat

⮚Consell Esportiu del Pla de l’Estany

2. Premis a projectes singulars

  1. Projecte de primària: Projecte “Aprenem suant”, presentat per l’AEE i SEE i Centres educatius de l’Escola Rocafonda de Mataró.
  2. Projecte de secundària: Projecte “El Delta es mou”, presentat per l’Institut Deltebre.
  3. Projecte de dinamitzadors/es del PCEE: Projecte “TAEC Inclusiu”, de Lucía Cerezo Monge, Mariona Pereira Ferrés, Maria Garcia Gonzalez i Ferran Yoldi Martin, pertanyents a centres de Platja d’Aro, Vacarisses i Olot.
  4. Projecte de Consell Esportiu: Projecte “Boccia inclusiva a l’escola”, del Consell Esportiu del Baix Llobregat.


*Adjuntem un document amb informació de les persones, entitats i projectes que han rebut premi.

2  

Imatges

Fotografia de grup de les persones i entitats premiades (Autor: Agrupació d'Associacions Esportives Escolars de Catalunya)

Fotografia de grup de les persones i entitats premiades (Autor: Agrupació d'Associacions Esportives Escolars de Catalunya) 7384490

Fotografia de la intervenció d'Anna Caula (Autor: Agrupació d'Associacions Esportives Escolars de Catalunya)

Fotografia de la intervenció d'Anna Caula (Autor: Agrupació d'Associacions Esportives Escolars de Catalunya) 7575650

1  

Fitxers adjunts

Llista de guardonats/des dels 4ts Premis del PCEE

Llista de guardonats/des dels 4ts Premis del PCEE
PDF | 496481