Empresa i Treball

El conseller durant la seva intervenció

El Govern multiplica els ajuts a la indústria durant l'actual legislatura: 130 milions d'euros que han generat 9.300 llocs de treball

query_builder   23 novembre 2023 11:39

event_note Nota de premsa

El Govern multiplica els ajuts a la indústria durant l'actual legislatura: 130 milions d'euros que han generat 9.300 llocs de treball

 1. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la jornada “Reindustrialitzem Catalunya: balanç qualitatiu del PNI i reptes de futur” celebrada aquest matí al recinte de la Fabra i Coats
 2. El titular d’Empresa i Treball també ha avançat que el Departament ha destinat enguany 3,5 milions d’euros per a l'adquisició de maquinària i equipament avançat per a l’adaptació a la indústria 4.0
El conseller Torrent, durant la seva intervenció
El conseller Torrent, durant la seva intervenció
{"name":"2023/11/23/11/32/93f4a49f-9d03-45ee-841a-90407fdf6363.jpeg","author":"Beth Magre","type":"0","location":"0","weight":"136376"}

La Generalitat de Catalunya ha destinat un total de 129,95 milions d’euros en ajuts a la indústria, que han generat 9.321 llocs de treball des de l’inici de l’actual legislatura. Amb aquestes línies d’ajut del Departament d’Empresa i Treball, el Govern ha mobilitzat una inversió agregada de 1.535 milions d’euros.

Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la jornada “Reindustrialitzem Catalunya: balanç qualitatiu del PNI i reptes de futur” celebrada aquest matí al recinte de la Fabra i Coats. El titular d’Empresa i Treball també ha avançat que el Departament ha destinat enguany 3,5 milions d’euros per a l'adquisició de maquinària i equipament avançat per a l’adaptació a la indústria 4.0 que permetrà mobilitzar una inversió de 19,90 milions d’euros.

En total s’han beneficiat 129 empreses de 80 municipis, majoritàriament petites i micro, que crearan 235 llocs de treball. Els sectors que han rebut més ajudes han estat la fabricació de productes metàl·lics, les arts gràfiques, la indústria de la fusta i el suro, la fabricació de productes de cautxú i la fabricació de mobles.

Durant la seva intervenció, el conseller Torrent ha assegurat que “ens estem consolidant com a territori de referència en sectors industrials estratègics” i ha afegit que “compta amb un Govern de la Generalitat al seu costat que té com a objectiu prioritari la reindustrialització verda i digital”.

El titular d’Empresa i Treball ha destacat que malgrat que els obstacles l’evolució del sector industrial “és molt positiu”, ja que per exemple la indústria ha estat la protagonista en la creació de llocs de treball l’any 2022, amb un increment de 31.100 persones ocupades al sector. El VAB industrial encadena dos anys consecutius per sobre del 20% en el conjunt de Catalunya, cosa que feia 15 anys que no passava i el volum d’inversió industrial estrangera captat per la Generalitat l’any 2022 va ser de 527 M€, la xifra més alta del segle XXI.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que aquest context “és també degut al Pacte Nacional per a la Indústria (PNI)”.

El director general d’Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, ha fet una avaluació qualitativa del PNI i ha avançat que “posa de manifest la correcta evolució de la major part de les diverses mesures que inclou”. El director ha afirmat que el Pacte “ha de ser una eina viva, amb capacitat per adaptar-se a circumstàncies que canvien, generant noves obligacions i oportunitats”.

Ajuts a la indústria des de l’inici de la legislatura

En els darrers tres anys el Departament ha ofert ajuts directes per valor de 50,8 milions d’euros per a projectes de reindustrialització, 45,7 milions d’euros a noves inversions, 26,9 milions d’euros de la línia d’ajuts d’Alt Impacte i 6,5 milions d’euros a maquinària 4.0.

 1. Un total de 50,8 milions d’euros d’ajuts directes a la reindustrialització

Els ajuts a la reindustrialització de la Direcció General d’Indústria (DGI) van destinats a projectes que contribueixin a tornar a posar en marxa o continuar l’activitat de centres productius objecte d’un tancament o deslocalització; o l’adquisició d’unitats productives en situació de dificultat.

En total s’han destinat 50,8 milions d’euros que han generat una inversió de 844,5 milions d’euros en 77 projectes que han creat 3.128 llocs de treball.

 1. Un total de 45,7 milions d’euros d’ajuts directes a noves inversions

El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant la DGI, ha destinat un total de 45,7 milions d’euros en ajuts per a projectes d’inversions productives que millorin la competitivitat, l’impacte en el grau de sostenibilitat ambiental i la digitalització a empreses industrials. Es tracta de la major línia d’ajuts industrials de la història de la Generalitat, que permetrà mobilitzar una inversió total de 248,7 milions d’euros.

En total s’han beneficiat 205 empreses, majoritàriament petites i mitjanes, que consolidaran 19.295 llocs de treball i en crearan 1.424 de nous. Els sectors que han rebut més ajudes han estat la indústria de productes alimentaris, la fabricació de productes metàl·lics i la indústria química.

 1. Un total de 26’9 milions d’euros de la línia d’ajuts d’Alt Impacte

Els exercicis 2021 i 2022, el Departament ha destinat, a través d’ACCIÓ, 26,9 milions d’euros per a grans projectes d’inversions que generaran una inversió de més de 405 milions d’euros. En total s’han beneficiat 135 projectes que crearan 4.365 llocs de treball.

 1. Un total de 6,5 milions d’euros d’ajuts directes a maquinària 4.0

En aquests darrers tres anys, la DGI ha destinat 6,5 milions d’euros per a l'adquisició de maquinària i equipament avançat (maquinari i programari) per a l’adaptació a la indústria 4.0 i permetrà mobilitzar una inversió de 36,9 milions d’euros. En total s’han beneficiat 224 projectes que crearan 404 llocs de treball.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 1. X: @empresacat | @treballcat
 2. Facebook: Empresa | Treball
 3. Linkedin: Empresa | Treball
 4. Youtube: Empresa | Treball

1  

Imatges

El conseller durant la seva intervenció

El conseller durant la seva intervenció 314842

Empresa
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia