- La pime catalana ha instal·lat una línia de producció per a l’empresa sud-africana Consolidated Wire Industries per fabricar 3.000 tones mensuals de filferro mitjançant una tecnologia de zero emissions
- Per aquest projecte d’expansió, l’empresa ha comptat amb el suport del Govern per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIO a Johannesburg
- Amb seu a Granollers, Druids està especialitzada en el subministrament de maquinària i tecnologia per produir filferro i compta amb una plantilla de 40 treballadors, la majoria enginyers
L’empresa catalana Druids ha tancat un acord de 4,5 milions d’euros amb l’empresa sud-africana Consolidated Wire Industries per instal·lar una nova línia de producció ecològica de filferro a les seves instal·lacions. La pime ha treballat el procés d’enginyeria i exportarà, instal·larà i posarà en marxa la maquinària necessària per aquesta nova línia, que disposa d’una tecnologia que emetrà zero emissions i permetrà la producció de 3.000 tones de filferro al mes.
Per aquest projecte d’expansió internacional, l’empresa ha comptat amb el suport del Govern per mitjà de l’Oficina Exterior de Catalunya a Johannesburg d'ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.
La pime catalana, que es dedica als serveis d’enginyeria i a la fabricació d’equipaments per a la indústria del filferro, està especialitzada en la creació de línies de producció d’aquest producte avançades tecnològicament, amb un consum energètic inferior a les tradicionals i una major productivitat. El filferro que es produeix es destina a sectors com l’agrari, el ramader, les telecomunicacions, el sector miner o per a les transmissions energètiques. En el cas de l’empresa sud-africana, el filferro produït s’exportarà principalment a Europa per a clients de sectors com l’agropecuari, les telecomunicacions i la mineria.
Segons el director de desenvolupament de negoci de Druids, Carlos Bittner, “la nostra introducció a Sud-Àfrica ha estat una experiència enriquidora i un pas estratègic clau per difondre la nostra tecnologia de zero emissions en la producció i processament de filferros en un mercat important”. A més, Bittner apunta que “el mercat sud-africà és la porta d’entrada cap a futurs mercats de la regió sub-sahariana, així com un gran consumidor de filferros fèrrics”. Pel que fa a aquesta exportació, el directiu de Druids conclou que “estem acostumats a exportar a qualsevol mercat mundial, i les recomanacions per introduir-se en aquest territori no difereixen d’altres: comprendre les particularitats culturals i econòmiques i buscar aliances locals fortes”.
Amb aquest projecte a Sud-Àfrica, la pime catalana exporta per primera vegada a l’Àfrica Subsahariana -tot i que ja té experiència al nord del continent al Marroc, Algèria i Egipte- i estudia ara nous projectes per introduir-se comercialment a països com Kènia, Uganda i Angola. Actualment exporta més del 90% de la seva producció. Amb seu a Granollers, Druids compta amb una plantilla 40 persones treballadores, la majoria enginyers que es dediquen als processos d’innovació.
Les relacions comercials entre Catalunya i Sud-Àfrica
L’any 2022 un total de 657 empreses catalanes van exportar de manera regular a Sud-Àfrica, un increment del 43% respecte l’any anterior. Aquest país presenta diferents oportunitats de negoci per les empreses catalanes, sobretot enfocades en els sectors de l’automoció, la química i els plàstics, la salut o l’alimentació. Catalunya exporta principalment vehicles (30% del total), aparells i materials elèctrics (11%) i plàstics (9%).
____