Territori

Mapa

El Govern aprova la tramitació urbanística per a la regeneració del barri del Carme de Reus

query_builder   24 gener 2024 12:13

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la tramitació urbanística per a la regeneració del barri del Carme de Reus

  1. La Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona aprova la modificació del planejament municipal que empararà la construcció d’un CAP, 37 habitatges de lloguer assequible i un aparcament soterrat


Imatges de situació{"name":"2024/01/24/11/33/e5c81b5e-9ff0-4d42-bc4f-4a0092969d1b.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":673288}


La Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra Monté, ha aprovat definitivament avui una modificació del planejament municipal de Reus que dona el tret de sortida a la regeneració del barri del Carme d’aquesta localitat. En concret, facilitarà la construcció d’un Centre d’Atenció Primària (CAP), 37 habitatges de lloguer assequible i un aparcament soterrat, amb una inversió total prevista superior als 9 MEUR.

El barri del Carme és un barri d’origen obrer que es va començar a formar el segle XVIII a tocar del nucli antic de Reus. Des dels voltants de l’any 2000, l’Ajuntament impulsa el procés de regeneració integral del barri iniciat amb el PERI i beneficiat amb la Llei del Pla de barris de la Generalitat de Catalunya. Quedava pendent, no obstant, intervenir en la part més interior del barri.

Per això, el març de 2023 es va signar un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i CatSalut. El conveni estableix que l’INCASÒL, com a administració actuant, s’encarregui de la urbanització del sector i de la construcció del CAP, de l’aparcament soterrat i dels dos edificis d’habitatges previstos.

L’Ajuntament, per la seva part, havia de redactar i tramitar una modificació del seu planejament municipal que permetés obtenir l’espai necessari per a aquests desenvolupaments. Aquesta modificació és la que la Comissió ha aprovat avui.

Obtenció del sòl necessari

L’objecte del canvi en el planejament municipal és la unificació de quatre polígons d’actuació urbanística del sòl urbà del barri del Carme en un de sol, per tal de facilitar-ne la gestió i el seu posterior desenvolupament.

L’àmbit, de 3.931 m2, es troba en mig d’un dens teixit urbà consolidat, envoltat per una àrea residencial. Les edificacions d’aquest àmbit es van enderrocar per a facilitar la transformació urbana i actualment està ocupat gairebé en la seva totalitat per una àrea d’aparcament en superfície. Els terrenys són propietat de l’Ajuntament de Reus i l’INCASOL.

L’ordenació general vigent es manté, llevat de la ubicació de l’habitatge de protecció oficial. També s’incorporen terrenys per al nou sistema viari.

Nous habitatges de lloguer assequible

Una vegada aprovada aquesta modificació del planejament municipal de Reus, l’INCASÒL podrà convocar el concurs per a la redacció del projecte d’urbanització i d’arquitectura dels nous edificis.

En concret, es tracta d’una promoció, amb una primera edificació de 21 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer, que acollirà també el CAP i una segona edificació de 16 habitatges més que també es llogaran a preu protegit. Aquests edificis seran de planta baixa més tres plantes i els pisos tindran aproximadament 60m2 i dues habitacions.

Segons el conveni signat, la inversió total prevista és de 9,18 MEUR, dels quals 3,55 MEUR seran aportats per l’Ajuntament per a la urbanització i l’aparcament soterrani; 4,11 MEUR per l’INCASÒL per a les dues promocions d’habitatges, i 1,52 MEUR per a la construcció del local destinat a CAP, assumida pel Servei Català de la Salut.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 431910

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia