Empresa i Treball

El secretari de Treball, Enric Vinaixa i Bonet, el president del Gremi d¿Hostaleria, Xacobe Bartolomé i Fariñas, i el director del SOC, Juan José Torres i López.

El Govern signa amb el Gremi d'Hostaleria de la Vall d'Aran un paquet de mesures per facilitar la incorporació de personal al sector

query_builder   25 gener 2024 12:28

event_note Nota de premsa

El Govern signa amb el Gremi d'Hostaleria de la Vall d'Aran un paquet de mesures per facilitar la incorporació de personal al sector

  1. Es vol atenuar algunes característiques del món laboral que dificulten la recerca treballadors/es com són la rotació, l’estacionalitat i la necessitat de personal urgent en determinats períodes de l’any

El Govern, per mitjà del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya del Departament d’Empresa i Treball, i el Gremi d’Hostaleria de la Vall d’Aran han acordat un paquet de mesures per facilitar la recerca de personal i atenuar alguns aspectes que la dificulten com són la rotació, l’estacionalitat i la necessitat de personal urgent en determinats períodes de l’any. Aquesta problemàtica s’accentua, a més, per les dificultats d’oferir allotjament en instal·lacions sovint allunyades dels nuclis de població. Les actuacions previstes les recull el protocol que aquest matí han signat el secretari de Treball, Enric Vinaixa i Bonet, i el president del Gremi d’Hostaleria, Carles Sigüenza i Esteve. A la signatura també hi ha assistit el director del SOC, Juan José Torres i López.

El SOC organitza des de fa dos anys el Job Dating Pirineus-Costa Daurada per posar en contacte empreses de l’Alt Pirineu i l’Aran amb persones en recerca de feina un cop han acabat la temporada d’estiu al litoral tarragoní. Al Job Dating d’enguany, que va tenir lloc el passat mes de setembre a Tarragona, hi van participar 12 empreses que oferien 150 llocs de treball. Arran d’aquesta trobada, el SOC i el Gremi d’Hostaleria van acordar intensificar la col·laboració. El resultat és aquest protocol que recull diferents actuacions en dos àmbits: la intermediació i l’assessorament a les empreses.

  1. Intermediació laboral

Es desenvoluparà un procediment a mida, àgil i directe, per gestionar les ofertes de feina de les empreses associades al Gremi d’Hostaleria que serà qui recollirà les necessitats de personal i traslladarà les ofertes a l’Oficina de Treball de Viella per fer-ne la gestió i el seguiment amb el suport del personal especialitzat de la xarxa d’oficines de treball i de l’àrea d’empresa del SOC.

En paral·lel, es programaran trobades entre el Gremi i el personal orientador de les oficines de Treball de l’Alt Pirineu i l’Aran perquè les empreses traslladin els perfils i característiques dels llocs de feina a cobrir. Amb aquesta informació, les Oficines de Treball del Pirineu programaran sessions amb persones usuàries perquè el Gremi o les empreses adherides presentin les vacants.

Altres actuacions previstes per millorar l’accés de les empreses són:

1. Les empreses publicaran les seves ofertes al portal d’intermediació ‘Feina Activa’ del SOC. Automàticament es bolcaran al web estatal ‘Empléate’.

  1. S’oferirà la possibilitat de buscar personal en l’àmbit europeu a través de la xarxa EURES del SOC
  2. S’impulsarà la celebració de treballs en xarxa amb empreses agremiades i persones en recerca de feina.


  1. Assessorament a les empreses

Per part del SOC s’intensificarà el contacte amb les empreses adherides al Gremi d’Hostaleria per conèixer les seves necessitats formatives i posant a la seva disposició l’ampli paquet de programes formatius (sobretot els de Formació Professional Dual) així com els recursos formatius del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i dels Centres d’Innovació i Formació Ocupacional (CIFO).

També se’ls informarà dels ajuts i subvencions en matèria de contractació i dels programes d’emprenedoria i autoocupació del Departament d’Empresa i Treball.

1  

Imatges

El secretari de Treball, Enric Vinaixa i Bonet, el president del Gremi d¿Hostaleria de la Vall d'Aran, Carles Sigüenza i Esteve, i el director del SOC, Juan José Torres i López, durant la firma del conveni.

El secretari de Treball, Enric Vinaixa i Bonet, el president del Gremi d¿Hostaleria de la Vall d'Aran, Carles Sigüenza i Esteve, i el director del SOC, Juan José Torres i López, durant la firma del conveni. 227578

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
DOCX | 144070

Treball
Ocupació
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia