Interior

MINIATURA

El conseller Elena presenta els primers 21 nous vehicles urbans dels Bombers de la Generalitat

query_builder   2 febrer 2024 12:19

event_note Nota de premsa

El conseller Elena presenta els primers 21 nous vehicles urbans dels Bombers de la Generalitat

Es tracta de 21 camions de quatre tipologies: furgons de salvament, bombes urbanes lleugeres, bombes urbanes pesants i bombes nodrisses

La remesa forma part d’un paquet de 77 noves unitats que també inclou noves autoescales

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presentat aquest matí a Calaf les primeres unitats dels nous vehicles urbans dels Bombers de la Generalitat. En concret, es tracta de 21 vehicles de quatre tipologies diferents: 3 Furgons de Salvament (FSV), 6 Bombes Urbanes Lleugeres (BUL), 7 Bombes Urbanes Pesades (BUP) i 5 Bombes Nodrisses (BNP).

Aquesta primera remesa de vehicles forma part d’un paquet de contractes per al subministrament de 77 noves unitats, que aniran arribant al llarg de 2024 i fins al mes d’abril de 2025. La despesa final per a l’adquisició de totes les unitats ha estat de 32.815.484,35€.

Al llarg de la presentació, Elena ha destacat que “el país té un privilegi amb el cos de Bombers de la Generalitat i és imprescindible que el dotem dels mitjans que necessita. Per això, hem incrementat un 60% el pressupost d’inversió”, ha assegurat.

El titular d’Interior ha explicat que “estem incrementant els efectius amb convocatòries de 250 i 300 places per apropar-nos a l’objectiu d'assolir els 3.600 bombers funcionaris”. En aquest sentit, Elena ha posat en valor la necessitat “d’apostar per més mitjans tècnics i humans en un context en què les coses no són fàcils”. “La sequera interpel·la tothom i des del Govern de la Generalitat treballem coordinadament per abordar aquest moment difícil”, ha assegurat.

Elena ha clos la seva intervenció referint-se a la situació de sequera “avui no estem en una situació d'alt risc en relació amb els incendis, però si les coses continuen així, afrontarem un estiu complicat. Ens estem preparant amb més mitjans i també amb l’extrema professionalitat del cos de Bombers”, ha anunciat.

77 nous vehicles que donen compliment a un dels objectius del pla estratègic Bombers 2025

En total, i quan hagin arribat tots els vehicles, els Bombers de la Generalitat hauran renovat la seva flota amb 13 FSV, 24 BUL, 13 BUP, 15 BNP i 12 autoescales, vuit de les quals ja van ser presentades el passat mes de desembre a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Aquesta renovació dona compliment a un dels objectius del pla estratègic Bombers 2025, que inclou l’ampliació del planter i la renovació de la flota, les infraestructures i les eines del Cos.

Els prototipus de tots els models van ser testats al llarg del segon semestre de 2023. Ara, que ja han arribat les primeres unitats, ha començat la fase de formació al personal, que haurà de familiaritzar-se amb les noves prestacions dels vehicles.

Pel que fa les autoescales, el passat mes de desembre ja van arribar les primeres unitats de les 12 noves, model M32L AS, que han estat destinades als parcs de l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Girona i Tortosa. La resta, arribaran al llarg d’aquest any 2024, s’enviaran a Lleida, Manresa, Martorell, Tarragona, Terrassa, Reus, Figueres i Sabadell. El paquet va ser subministrat per l’empresa Iveco España, SL per un import de 9.075.000€ (IVA inclòs).

*Adjuntem dossier de premsa

3  

Imatges

FOTO

FOTO 1333086

FOTO 2

FOTO 2 1287580

FOTO 3

FOTO 3 1479563

1  

Fitxers adjunts

DOSSIER DE PREMSA EN PDF

DOSSIER DE PREMSA EN PDF
PDF | 522290

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia