Territori

Territori estrena portal per respondre els dubtes sobre el topall al preus dels habitatges de lloguer

query_builder   15 març 2024 12:34

event_note Nota de premsa

Territori estrena portal per respondre els dubtes sobre el topall al preus dels habitatges de lloguer

  1. La nova web és l’eina de referència per donar resposta als dubtes més freqüents sobre el límit dels preus dels habitatges de lloguer
  2. El portal incorpora un mapa interactiu i el llistat dels municipis declarats com a zones de mercat residencial tens
  3. El seu llançament coincideix amb l’entrada en vigor del nou índex estatal per limitar el preu del lloguer


El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya estrena un nou portal amb tota la informació referent a la limitació del preu del lloguer de l’habitatge. La nova web té l’objectiu d’esdevenir l’eina de referència perquè la ciutadania de Catalunya pugui trobar resposta i resoldre els dubtes freqüents sobre el topall al preu dels lloguers, una de les mesures impulsades pel Govern per garantir el dret a l’habitatge.

El disseny intuïtiu, visual i funcional de la nova web explica amb claredat el vocabulari associat al sistema de limitació del preu del lloguer com què és un gran tenidor o una zona de mercat residencial tensa. Inclou un apartat de preguntes freqüents, un visor i el llistat dels municipis declarats com a zones de mercat residencial tens. Permet també consultar la memòria i la legislació catalana referent a la normativa de la mesura impulsada pel Govern; i accedir a la calculadora per estimar el preu del lloguer. A més incorpora un formulari de comunicació amb la Generalitat.

El llançament del portal coincideix amb la publicació al BOE, aquest divendres 15 de març, del nou índex de preus de referència estatal del Ministerio de Vivienda. El Govern de Catalunya continua defensant la combinació dels índexs espanyol i català com la fórmula més efectiva per frenar els preus del lloguer i possibilitar-ne la baixada.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 314110

Habitatge
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia