Salut

Salut concedeix el distintiu de qualitat en oci nocturn 'Q de Festa!' a les Fires de Sant Narcís

Salut concedeix el distintiu de qualitat en oci nocturn 'Q de Festa!' a les Fires de Sant Narcís

query_builder   18 març 2024 18:03

event_note Nota de premsa

Salut concedeix el distintiu de qualitat en oci nocturn 'Q de Festa!' a les Fires de Sant Narcís

  1. El 'Q de festa!' reconeix aquells espais de música i ball que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat que coordina la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya
  2. A Catalunya hi ha 44 espais distingits amb el Q de Festa! entre els que hi ha discoteques, festivals, festes majors i festes universitàries
  3. El programa ha format més de 2.700 persones d’espais d’oci en dispensació responsable d’alcohol
Salut concedeix el distintiu de qualitat en oci nocturn 'Q de Festa!' a les Fires de Sant Narcís{"name":"2024/03/18/18/00/246a037f-0055-4be8-a403-d78b47b4b5ea.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":175147}

El Departament de Salut ha atorgat enguany el distintiu de qualitat en oci nocturn 'Q de Festa!' a les Fires de Sant Narcís, com a festes segures. El segell ‘Q de Festa’ és un reconeixement que suposa un salt qualitatiu de la Festa Major de Girona i en el treball de prevenció i reducció de riscos.

Els distintiu suposa la implementació de deu serveis clau des del punt de vista de salut pública: informar sobre salut i reducció de riscos associats al consum d’alcohol i altres drogues i sexualitats, disposar d’alcoholímetres, preservatius, aliments, aigua potable i gratuïta i taps per reduir l’impacte sonor a les orelles, comptar amb diverses begudes o còctels sense alcohol, oferir informació actualitzada sobre transport públic i que el personal estigui format tant en dispensació responsable d’alcohol com en prevenció de violències sexuals.

En aquest sentit cal destacar que enguany a les Fires de Sant Narcís es va distribuir aigua gratuïta per les persones assistents així com taps per les orelles. També es va valorar molt positivament la formació en dispensació responsable d’alcohol que es va dur a terme al personal de barres de les barraques.

Així mateix, mitjançant la col·laboració de SOM.Nit Creu roja Joventut es va disposar de punts d’informació i assessorament sobre prevenció d’alcohol i altres drogues. També es va oferir un espai d’informació, sensibilització i seguretat en cas d’assetjament o agressió masclista i un punt lila familiar.

El projecte Q de Festa forma part de Party+, una xarxa de distintius de qualitat europeus per a espais de musica i ball.

L’acte de lliurament se celebrarà demà dimarts 19 de març a les 10h a l’Estació Jove de Girona, i hi participaran Lluc Salellas, l’alcalde de Girona; el dr. Joan Colom i Farran, subdirector general d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; i Sílvia Bosch Agustí, regidora de Benestar Emocional i de Salut de l’Ajuntament de Girona.


Accediu al web sobre el Q de festa!: https://drogues.gencat.cat/ca/inici/index.html

Salut pública
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia