Agents Rurals

Imatge recurs GEVA

El Cos d'Agents Rurals denuncia dos individus per caçar becades sobre terra cobert de neu a una alçada inferior als 1.700 metres

query_builder   28 març 2024 10:46

event_note Nota de premsa

El Cos d'Agents Rurals denuncia dos individus per caçar becades sobre terra cobert de neu a una alçada inferior als 1.700 metres

  1. Els caçadors han pogut ser identificats i els fets provats gràcies als continguts penjats per ells mateixos a xarxes socials

Efectius del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals han identificat i denunciat dos individus per caçar becades (Scolopax rusticola) sobre terra cobert de neu, la qual cosa està prohibida a una alçada inferior als 1.700 metres d’alçada. Una d’aquestes persones, a més, va ser denunciada per no disposar de llicència de caça, ja que es trobava caducada.

Els agents, fent seguiment a través de la xarxa social Instagram, van detectar una publicació on uns caçadors mostraven la caça menor que estaven fent i on es veu el sòl totalment cobert de neu.

Armes comissades{"name":"2024/03/28/10/33/a2e95e69-8768-4da7-b968-98f3032152e0.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":130844}

A partir de les imatges els agents van identificar que la gravació es va efectuar a la població de Vallcebre (Berguedà). I en una inspecció sobre el terreny van localitzar els emplaçaments concrets dins una Àrea Privada de Caça. Un d’aquests indrets és a 1.368 metres d’alçada i un altre a 1.536 metres d’alçada.

Arran de tenir coneixement que s’havia realitzat la caça menor de la becada a una altitud inferior a 1.700 metres quan la neu cobria totalment el terra, la qual cosa està prohibida per la normativa vigent a Catalunya, els agents van procedir a la cerca i identificació dels caçadors participants.

A més de les imatges a Instagram, aquests individus van gravar una entrevista a un mitjà de comunicació i es va difondre per You Tube on apareixen com a persones expertes en la cacera sobre la neu i on parlen de la cacera d’aquella jornada corroborant les dades que els inculpen.

Els agents els van aixecar acta de denúncia i van procedir al comís de les armes utilitzades pels fets denunciats, que han estat lliurades en dipòsit a la Guàrdia Civil.

1  

Imatges

Armes comissades

Armes comissades 130844

Biodiversitat
Seguretat
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia