Territori

N-150 bicicleta Terrassa bus

Territori licita les obres del corredor de bus ràpid entre Terrassa i Sabadell per un import de 10,5 MEUR

query_builder   5 abril 2024 13:53

event_note Nota de premsa

Territori licita les obres del corredor de bus ràpid entre Terrassa i Sabadell per un import de 10,5 MEUR

Terrassa{"name":"2024/04/05/13/48/188570b8-45b6-491b-a145-3e6e217be22b.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":107857}


  1. En licitació per un import de 3 MEUR les obres d’una rotonda a l’altura de l’Hospital per afavorir la seguretat viària
  2. En execució les obres de dos trams de la via ciclista, paral·lels a l’N-150, amb un pressupost de 2,4 MEUR
  3. La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i Pastor, es reuneixen per abordar diverses actuacions en matèria d’infraestructures i mobilitat al municipi


La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i Pastor, s’han reunit avui per abordar diverses actuacions en matèria d’infraestructures i mobilitat al municipi. Durant la trobada, la consellera ha informat l’alcalde sobre l’estat del conjunt de projectes que el Departament està desenvolupant al corredor de l’N-150 entre Terrassa i Sabadell.


L’N-150 és un important eix de comunicació entre les dues capitals de comarca, en el qual s’ubiquen diversos equipaments estratègics, com l’Hospital de Terrassa, la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Mercavallès, el complex central dels Mossos d’Esquadra o el parc de conservació de Carreteres de Sabadell, així com centres educatius i de recerca. Aquesta via registra un trànsit de 23.000 vehicles diaris i hi circulen diverses línies de bus urbanes i interurbanes.


El Departament de Territori té en marxa en aquest corredor diverses actuacions per a configurar un eix cívic que permeti potenciar tant el transport públic com també la mobilitat activa –en bicicleta i a peu.

  1. Corredor de Bus Ràpid i mobilitat sostenible: Estan en licitació les obres per a configurar un corredor de bus ràpid i mobilitat sostenible entre Terrassa i Sabadell, per un import de 10,5 MEUR. L’obra consisteix en la construcció d’un nou eix d’1,2 quilòmetres entre l’Hospital de Terrassa i la rotonda d’accés al Complex Egara dels Mossos d'Esquadra, seguint l’antiga N-150 (N-150a), que interconnectarà els equipaments existents en aquest àmbit. Aquest corredor estarà destinat a la circulació d’autobusos, bicicletes, vianants, vehicles de mobilitat personal i vehicles d’emergència. En l’obra, que s’iniciarà la tardor vinent, destaquen els elements següents:


  1. Reconfiguració de la calçada, amb la formació de voreres, carril per a bicicletes i vianants i trams específics per a la circulació d’autobusos.
bus ràpid Terrassa N-150{"name":"2024/04/05/13/45/74ba1c1b-d9a9-40d8-93b9-64017937ebc9.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":361468}
  1. Nova rotonda, en forma d’hipòdrom, a l’entrada de l’Hospital, i reconfiguració de la vialitat en aquest entorn. Així, també s’adequarà el vial entre la nova rotonda i la futura rotonda a l’N-150 –actualment també en licitació– i s’inclourà la connexió al nou itinerari.
  2. Nou viaducte, de 140 metres de longitud sobre la carretera de Torrebonica i el torrent de la Betzuca.

Aquesta actuació compta amb finançament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) dels fons europeus Next Generation EU (NGEU).

  1. Via ciclista i per a vianants: El Departament té en execució, des de l’any passat, les obres de dos trams de via per a ciclistes i vianants, paral·lela a l’N-150, entre les rotondes de la carretera de Montcada amb avinguda de Madrid a Terrassa i la de l’avinguda d’Egara de Sabadell. El tram intermedi correspon a l’obra en licitació esmentada anteriorment. Els dos trams sumen una longitud d’1,7 quilòmetres i les obres tenen un pressupost de 2,4 MEUR. La nova via ciclista donarà continuïtat i interconnectarà la xarxa de vies ciclistes tant de Sabadell com de Terrassa i esdevindrà alhora una alternativa a la mobilitat entre els dos municipis, tot contribuint a la reducció del trànsit de l’N-150. Així mateix, la via ciclista dona connectivitat segura i de qualitat als equipaments rellevants ubicats en aquesta zona. Com a elements constructius rellevants, l’obra inclou una passarel·la de formigó sobre el torrent de la Grípia de 50 metres de longitud. Les obres finalitzaran a principis d’estiu. Aquesta actuació està finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19.


  1. Nova rotonda en l’accés a l’Hospital de Terrassa: El Departament de Territori ha licitat les obres per a millorar la seguretat i la canalització del trànsit en l’accés a l’Hospital de Terrassa des de l’N-150. Els treballs, que es liciten per un import de 3 MEUR i un termini de 10 mesos, consisteixen principalment en la construcció d’una rotonda i l’adequació de la vialitat de l’entorn. El nou giratori tindrà un diàmetre exterior 60 metres i s’ubicarà pràcticament centrada en el traçat de la carretera N-150 i el camí actual d’accés a l’Hospital de Terrassa. A més de la rotonda, l’actuació preveu el condicionament del vial d’accés al centre hospitalari, així com un carril bici per accedir als equipaments sanitaris. Amb la nova configuració de la intersecció, se suprimirà l’actual gir a l’esquerra.


L’obra s’iniciarà durant aquesta tardor. Els mètodes constructius que s’empraran minimitzaran les afectacions al trànsit de la carretera N-150, de manera que s’executarà la rotonda per fases. L’obra, a més dels treballs de moviment de terres, ferm i drenatge, es completarà amb tasques com:


  1. Senyalització, abalisament i barreres de seguretat
  2. La reposició dels serveis afectats
  3. L’enllumenat de la rotonda
  4. Estesa de terra vegetal i hidrosembra de talussos

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 107857

Mapa actuacions

Mapa actuacions 593104

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 879295

Mobilitat
Infraestructures
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia