Salut

El conseller de Salut visita les obres del nou CUAP Baix Vallès

El conseller de Salut visita les obres del nou CUAP Baix Vallès

query_builder   9 abril 2024 19:23

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut visita les obres del nou CUAP Baix Vallès

  1. Està previst que el centre, a Santa Perpètua de Mogoda, entri en funcionament aquest estiu

El nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Baix Vallès, al passeig de la Florida de Santa Perpètua de Mogoda, entra en la recta final. Les obres estan molt avançades i en aquests moments s’està equipant el dispositiu amb l’objectiu que pugui entrar en funcionament aquest estiu.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat aquesta tarda les instal·lacions, de gairebé 900 metres quadrats, ubicades en un terreny cedit per l’Ajuntament al costat del Centre de Desenvolupament Local.

El nou CUAP atendrà les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria, i evitarà desplaçaments als hospitals. Estarà obert les 24 hores, els 365 dies de l’any. També farà radiologies, ecografies i comptarà amb servei d’analítica urgent. A més, acollirà dues unitats de Suport Vital Bàsic del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

“Aquest centre significarà un canvi en el model assistencial d’atenció a les urgències no només de Santa Perpètua sinó també de tot el Baix Vallès”, ha explicat el conseller. I ha afegit que el nou equipament està preparat per resoldre més de 30 mil visites a l’any. “Serà un centre de primer nivell que ens permetrà donar resposta a les demandes del territori, alleugerir la pressió d’urgències a l’Hospital de Mollet i, el més important, guanyar en proximitat i atendre els ciutadans més a prop de casa seva”.

Aquest dispositiu donarà cobertura a les persones residents a Santa Perpètua de Mogoda i als municipis del Baix Vallès, com són: Caldes de Montbui, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Parets del Vallès, entre d’altres. Entre tots sumen una àrea de 160 mil persones.

El nou CUAP és una construcció industrialitzada amb dos volums diferenciats: un de principal, situat al límit sud de la parcel·la, dedicat a l’àrea d’atenció assistencial i de tractaments; i un de secundari, situat al nord, on s’ubiquen les dues unitats del SEM. Aquests dos mòduls estan units i comunicats amb un porxo que servirà com a zona de descàrrega i d’aparcament d’ambulàncies i dels vehicles del servei.

El centre estarà gestionat per l’Institut Català de la Salut.

4  

Imatges

El conseller de Salut durant la visita a les obres del nou CUAP Baix Vallès

El conseller de Salut durant la visita a les obres del nou CUAP Baix Vallès 11722415

Fotografia 2: de la visita del conseller de Salut a les obres del nou CUAP Baix Vallès

Fotografia 2: de la visita del conseller de Salut a les obres del nou CUAP Baix Vallès 4679285

Fotografia 3 de la visita del conseller de Salut a les obres del nou CUAP Baix Vallès

Fotografia 3 de la visita del conseller de Salut a les obres del nou CUAP Baix Vallès 5328972

Fotografia 4 de la visita del conseller de Salut a les obres del nou CUAP Baix Vallès

Fotografia 4 de la visita del conseller de Salut a les obres del nou CUAP Baix Vallès 4328137

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia