Igualtat i Feminismes

Visita de la consellera Verge a Vilafranca del Penedès.

Verge: "Cal igualar el terreny de joc en l'esport, perquè les dones i nenes tenim dret a viure'l de totes les maneres: com a jugadores, com a entrenadores o com a directives"

query_builder   17 abril 2024 19:06

event_note Nota de premsa

Verge: "Cal igualar el terreny de joc en l'esport, perquè les dones i nenes tenim dret a viure'l de totes les maneres: com a jugadores, com a entrenadores o com a directives"

  1. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha visitat aquest dimecres Vilafranca del Penedès, on s'ha trobat amb les jugadores d’hoquei del Club Patí Vilafranca.
  2. Verge també ha visitat un supermercat solidari gestionat pel grup cooperatiu Entrem. A l’establiment hi treballen persones en risc d’exclusió social.
Visita de la consellera Verge a Vilafranca del Penedès.{"name":"2024/04/17/18/58/22f0ba94-7ad8-4661-af8b-08ce55dce06d.png","author":"Conselleria d'Igualtat i Feminismes.","type":"0","location":"0","weight":2276800}

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, s’ha trobat avui amb una trentena de jugadores del Club Patí Vilafranca al Pavelló d’Hoquei Municipal en un dels entrenaments setmanals del primer equip. “Vilafranca i El Patí són un exemple excel·lent de com accelerar i generar canvis importants en el món de l’esport”, ha compartit Verge, que ha detallat que “ara fa un any, Vilafranca no tenia equip d’hoquei femení, i ara ja són 4 equips, volen ser-ne 7 a finals d’any, i s’han convertit en la pròxima seu de la Copa de Reina d’Hoquei”. Verge ha subratllat que aquest és el camí a seguir, perquè “quan sumem esforços des de les institucions, les federacions, les entitats esportives i les jugadores, fem que la realitat es transformi i sigui més justa per a totes”. La consellera ha recordat que "aquest és l’objectiu precisament del ‘Pla d’Impuls de l’Esport Femení a Catalunya 2024-2030’ presentat al març i que ha comptat amb una participació molt elevada”.

La consellera ha seguit l’entrenament de l’equip sènior femení i ha mantingut una conversa amb les jugadores i les persones representants del Club. “L'esport és felicitat, és salut, és consciència corporal, és ocupar l’espai, és fer pinya i jugar en equip”, ha ressaltat Verge, que ha recordat que “l’esport té la capacitat de desafiar els estereotips, de trencar barreres i de generar canvis que van molt més enllà del terreny de joc”. Tanmateix, la consellera ha reivindicat que “primer cal començar per igualar el terreny de joc, perquè les dones i les nenes volem gaudir de l’esport, de tots els esports, i tenim dret a viure’ls en primera persona de totes les maneres possibles: com a jugadores, com a entrenadores o com a directives".

A la trobada amb les jugadores hi ha participat la consellera Verge i diverses representants del consistori i del Club Patí Vilafranca. Verge ha recordat que “les adolescents catalanes deixen de practicar esport molt abans que els nois i que un 70% de les adolescents del nostre país no fan esport”. Per això, ha continuat la consellera, "volem conèixer les causes per revertir aquesta desigualtat i saber el paper que hi juguen els estereotips de gènere, els espais o la pressió estètica, entre d’altres”.


Polítiques feministes a peu de carrer

La consellera s'ha reunit amb les jugadores en el marc d’una visita a la ciutat de Vilafranca de Penedès, on també ha pogut conèixer altres iniciatives que s’estan duent a terme al municipi vinculades a la promoció de la igualtat i els feminismes. “Des del Govern tenim molt clar que la transformació feminista només és possible si les polítiques i els serveis públics arriben a tots els racons del país, visquin on visquin les dones”, ha explicat la consellera Verge.

Verge, el director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball, Juli Silvestre Martínez, i la directora territorial del Departament d’Igualtat i Feminismes al Penedès, Glòria Clota Marzà, han visitat el supermercat solidari gestionat pel grup cooperatiu Entrem. A l’establiment hi treballen persones en risc d’exclusió social. Posteriorment, han mantingut una reunió amb el seu director general, Oriol Gaspa Grane, la directora de l’Àrea d’atenció a les persones, Carina Leal, i diverses treballadores del grup cooperatiu a l’espai SIS. En paraules de Verge, “hem pogut escoltar les veus de moltes dones i iniciatives que treballen cada dia per fer realitat la transformació feminista. Govern i entitats compartim un objectiu: fer avançar el país cap a la igualtat, i acabar amb totes les discriminacions, desigualtats i violències” .

Feminismes
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia