President

Reconeixement a una mossa del cos

President Aragonès: "Els Mossos d'Esquadra sou un exemple d'esforç i compromís amb el país i la seva ciutadania"

query_builder   19 abril 2024 17:05

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Els Mossos d'Esquadra sou un exemple d'esforç i compromís amb el país i la seva ciutadania"

  1. El cap de l’Executiu considera que “les polítiques de seguretat han de continuar sent una prioritat de les institucions de Catalunya”
  2. Aragonès subratlla “l’orgull i honor” que representa el cos “per la seva vocació de servei”
  3. El conseller d’Interior i el comissari en cap dels Mossos han acompanyat el president a l’acte Nacional de les Esquadres
Reconeixement a una mossa del cos (Fotògraf: Rubén Moreno)
Reconeixement a una mossa del cos (Fotògraf: Rubén Moreno)
{"name":"2024/04/19/16/40/198d5b2f-1dc2-4fd4-b19a-233aac856b63.jpg","author":"Ruben Moreno","type":"0","location":"0","weight":"109414"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha subratllat “l’orgull i l’honor que representa el cos dels Mossos d’Esquadra per la seva vocació de servei” i ha agraït al cos el seu “esforç, compromís incorruptible amb el país i la seva ciutadania”.

Durant la celebració de l’acte nacional de les Esquadres, que ha tingut lloc aquest migdia, el cap de l’Executiu ha reconegut “la feina cada vegada més complexa, en un món amb nous reptes i noves amenaces que exigeixen moltíssim” i ha posat en relleu la seva “resposta diligent, amb anticipació, amb professionalitat i amb voluntat de servei”. Tot plegat, amb “una mirada humana, empàtica i propera”, que, ha assegurat, “desperta l'admiració del conjunt del país”.

“Sou una peça essencial, troncal de cohesió de la nostra societat i un exemple de servei públic inqüestionable” els ha dit, i ha afegit: “sense la seguretat que ens aporta el cos de Mossos d'Esquadra no seria possible el progrés, ni el benestar, ni la prosperitat, ni els drets i les llibertats”. Per això, ha insistit el cap del Govern que “les polítiques de seguretat han de continuar sent una prioritat de les institucions de Catalunya” i, en aquest sentit, ha posat en relleu l’aposta que ha fet el Govern per incrementar el número d’efectius del cos, “reforçant-los, com mai”.

“Cal perseverar en la dinàmica recuperada de noves inversions, renovant l'equipament, també, el material, des de la nova uniformitat a nous vehicles, noves infraestructures, perquè pugueu fer la feina més fàcil i, per tant, servir millor a la ciutadania”, els ha dit. I, en la mateixa línia, ha destacat que s’ha “avançat com mai cap a la feminització del cos”, fins al punt que la policia de Catalunya “és, avui, la més feminitzada d’Europa”. “S’ha fet una feina ingent, però en queda moltíssima per fer, perquè sorgeixen nous reptes de seguretat”, ha reblat.

Finalment, els ha donat les gràcies per la seva contribució a “fer de Catalunya un país cohesionat, amb oportunitats reals per a tothom i que sap respondre davant les dificultats” i que “acompanya sempre la ciutadania quan ho necessita”, els ha dit.

Durant l’acte s’ha reconegut la trajectòria professional i les actuacions meritòries de 95 mossos i mosses d’esquadra i de personal de la Direcció General de la Policia. També s’han reconegut la tasca de membres d’altres cossos policials, d’institucions, organitzacions, entitats i/o empreses, amb la concessió de 49 medalles.

Al seu torn, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat que l’aposta del Govern de la Generalitat és clara: “uns cossos de seguretat i emergències més forts, més tecnificats, amb més competències, més propers i més diversos”. En aquesta línia, Elena ha explicat que “estem en la primera etapa d’un camí que té com a horitzó el 2030 on esperem arribar als 22.000 Mossos d’Esquadra” i ha recordat que “l’any 2021 hi havia 16.916 efectius i actualment, sou 18.643, un increment del 10,21% en tres anys”.

El conseller ha posat en valor que “el cos de Mossos d’Esquadra ha guanyat competències, amb accés al CITCO i a les bases de dades de l'EUROPOL i present per terra, mar, aire i al ciberespai” i ha subratllat “l’impuls de les polítiques de feminització amb la reserva de places del 40%, impulsant plans d’igualtat”.  

El titular d’Interior ha clos la seva intervenció recordant que “fa tres anys vam assumir el repte i l’honor de liderar les polítiques de seguretat del país i demostrar que des de l'esquerra es pot gestionar bé la seguretat amb un enfocament progressista”.

Per la seva banda, el comissari en cap del Mossos, Eduard Sallent i Peña, també ha posat en relleu que Mossos “ha consolidat la nostra voluntat d’internacionalització del Cos amb més investigacions a través d’Eurojust i Europol”. En el seu discurs, el comissari en cap s’ha mostrat optimista respecte a l’actual situació del cos, del qual ha dit que “organitzativament està en un bon moment, ja que és un cos fiable i un cos capaç de donar resposta a totes les adversitats”.

El president, durant la seva intervenció en l'acte (Fotògraf: Rubén Moreno)
El president, durant la seva intervenció en l'acte (Fotògraf: Rubén Moreno)
{"name":"2024/04/19/16/42/1bd1c95f-1fbe-4b1c-a875-9de1fdf95049.jpg","author":"Ruben Moreno","type":"0","location":"0","weight":"254558"}

Sallent s’ha referit al nou decret d’estructura com a un projecte que “ens situa amb solidesa cap al futur, un futur que passa per la transformació digital, i el canvi generacional i un model de policial intel·ligent que hibrida el món físic amb el sensorial i el virtual”.

En el mateix acte s’han concedit quatres plaques de reconeixement: a la Divisió de Trànsit i al Servei Català de Trànsit, amb motiu del 25è aniversari del desplegament de les competències en matèria de trànsit a Catalunya. I, les dues darreres, a la Regió Policial de l’Alt Pirineu i l’Aran, amb motiu del 25è aniversari de la seva creació i per la mateixa efemèride pel que fa a la creació dels Grups d’Atenció a la Víctima (GAV).

4  

Imatges

El president, durant la seva intervenció en l'acte

El president, durant la seva intervenció en l'acte 254558

El president Aragonès durant l'acte de reconeixement

El president Aragonès durant l'acte de reconeixement 1881944

El president durant l'acte de reconeixement

El president durant l'acte de reconeixement 204711

Reconeixement a una mossa del cos

Reconeixement a una mossa del cos 109414

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Mossos d'Esquadra

Nota de premsa Mossos d'Esquadra
DOCX | 26123

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia