Territori

Rubí FGC

El Govern adjudica l'anàlisi de factibilitat per construir una segona estació a Rubí

query_builder   22 abril 2024 10:30

event_note Nota de premsa

El Govern adjudica l'anàlisi de factibilitat per construir una segona estació a Rubí

Rubí FGC{"name":"2024/04/22/10/26/e4d30a64-5de3-46d0-af70-33db4dea61ac.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":293387}



  1. L’objectiu és millorar la cobertura amb transport públic a la part central i nord del municipi


  1. El document analitzarà la factibilitat tècnica i funcional de diverses alternatives


El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat avui la redacció de l’anàlisi per avaluar la factibilitat d’una segona estació o baixador de la línia S1 d’FGC (Barcelona-Vallès) a Rubí per millorar la cobertura a la part central i nord del municipi. L’anàlisi també haurà de considerar les solucions necessàries per donar connectivitat en cotxe, a peu i en bicicleta amb un nou viaducte que travessi la riera de Rubí.

El document estudiarà i valorarà diferents escenaris com són: la nova estació de Rubí al polígon de la Llana, la nova estació de Rubí Nord o el reforç del transport públic per carretera actual. De cada opció analitzada, el document farà una proposta de serveis en funció dels diversos escenaris d’oferta i demanda. També analitzarà amb detall el volum de gasos d’efecte hivernacle emesos o estalviats per l’execució de cada alternativa, tenint en compte la construcció de l’obra, el manteniment de la infraestructura, l’operació dels serveis i l’impacte pels canvis de mobilitat de les persones usuàries.

L’anàlisi, amb un termini de redacció de 9 mesos, s’ha adjudicat a COLIN BUCHANAN CONSULTORES, S.A.U. per un import de 35.700 euros (abans d’IVA) i haurà d’incloure la caracterització de la mobilitat de l’àmbit de Rubí, un resum dels diferents estudis de mobilitat realitzats fins ara, la identificació d’escenaris alternatius, les propostes d’encaix i l’impacte sobre la demanda.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 456913

Mobilitat
Infraestructures
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia