Territori

Bages mobilitat

Es constitueix la Taula de Mobilitat del Bages

query_builder   24 abril 2024 18:51

event_note Nota de premsa

Es constitueix la Taula de Mobilitat del Bages

  1. La Generalitat, el Consell Comarcal, ens municipals i agents econòmics i socials integren aquest òrgan per atendre les especificitats de la comarca

La Taula de Mobilitat del Bages s’ha constituït avui per atendre de manera coordinada les especificitats i avançar en un nou model de governança pel que fa a la mobilitat a la comarca. Aquest òrgan de participació i de gestió està integrat pel Govern de la Generalitat --mitjançant la Delegació del Govern a la Catalunya Central i els departaments d’Interior i de Territori-- el món local i agents econòmics i socials de la comarca.


La Taula de Mobilitat del Bages té com a funcions analitzar, informar i formular propostes en les matèries relacionades amb la mobilitat de la comarca. Fins ara, el Bages estava inserida en la Taula de Mobilitat de la Catalunya Central. Està presidida pel secretari de Mobilitat i Infraestructures del Departament de Territori.

Pel que fa al món local, formen part de la Taula el Consell Comarcal del Bages i els 30 ajuntaments de la comarca: Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Castellnou del Bages, Fonollosa, Gaià, Manresa, Marganell, Monistrol de Montserrat, Mura, Navarcles, Navàs, el Pont de Vilomara i Rocafort, Rajadell, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Súria i Talamanca.


Així mateix, hi són representats ens locals dels àmbits de l’entorn, com els consells comarcals del Berguedà, el Moianès i el Solsonès i els ajuntaments de Berga, Moià i Solsona.


Quant al teixit econòmic i social, han participat en la sessió de la Taula d’avui: la Cambra de Comerç de Manresa, PIMEC Catalunya Central, Montepio Conductors Manresa – Berga, CCOO Catalunya Central, UGT Bages, la UManresa, la UPC Manresa, la Fundació Althaia, Consell de la Gent Gran del Bages, l’associació Catalunya Camina, l’associació Meandre, l’Esport Ciclista Manresà, l’AMTU, la Plataforma pel Transport Públic de la Catalunya Central i la Intercol·legial.


Durant la sessió d’avui, el Govern ha exposat als assistents l’Estratègia de Mobilitat del Bages, que recull les actuacions de millora als àmbits viari i ferroviari, de mobilitat activa, i de transport públic.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 366124

Mobilitat
Infraestructures
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia