Servei Català de Trànsit

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona Pasqua

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona Pasqua

query_builder   16 maig 2024 10:11

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona Pasqua

  1. Es preveu que surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona uns 500.000 vehicles entre la tarda de divendres i el matí de dissabte
  2. Un total de 1.516 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran durant aquest cap de setmana llarg per la seguretat a les carreteres catalanes i realitzaran 1.222 controls

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, estableixen el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona Pasqua, que s’allargarà des de les 15 h de divendres 17 de maig fins a les 24 h del dilluns 20.

La segona Pasqua és un festiu local que se celebra a més d’un centenar de municipis catalans, principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals hi ha Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Cornellà de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Ripollet o Mataró, entre d’altres.

En total, es preveu que uns 500.000 vehicles es mobilitzin des de la zona d’influència de la capital catalana durant l’operació sortida entre les 15 h de divendres a la tarda i les 15 h de dissabte, mentre que la previsió de retorn de dilluns entre les 12 i les 24 h és d’uns 300.000 vehicles.

Dies i vies amb una mobilitat més elevada i trams d’obres

Les principals afectacions viàries tindran lloc divendres, de 14 a 21 hores, i dissabte, de 10 a 14 h, pel que fa a la fase d’operació sortida, i diumenge, de 17 a 20.30 hores, i dilluns, de 16.30 a 21 h, de tornada.

L’AP-7 en els trams de Sant Cugat a la Roca del Vallès i entre el Papiol/ Castellbisbal i Gelida podrà concentrar les principals incidències de mobilitat de sortida, i també la mateixa via entre Llinars i la Roca del Vallès, de la Jonquera al Voló (festiu a França) així com també entre el Vendrell i Vilafranca del Penedès i a Gelida quant al retorn. A més, també hi haurà circulació densa a les vies d’accés a localitats costaneres com l’N-340 al Vendrell, Roda de Berà i Altafulla, l’N-II a Tordera i, a la Costa Brava, a la C-31 a Santa Cristina d’Aro i a la C-65 a Llagostera. També hi poden haver retencions a la C-58 i a la C-33 a Montcada i a la B-23 al Papiol.

A banda d’això, també cal tenir en compte que hi haurà diferents trams afectats per obres i això pot dificultar-hi la circulació. En concret a:

Demarcació de Barcelona:

C-16 Terrassa (construcció tercer carril)

C-17 Parets del Vallès – Granollers – Canovelles (ampliació calçada)

C-245 Sant Boi de Llobregat (connexió A-2/C-32)

C-55 Manresa (millora de traçat)

C-59 Sant Feliu de Codines (millora de traçat)

C-25 Sant Sadurní d’Osormort (reparació viaducte): un carril per sentit

Demarcació de Lleida:

C-14 Coll de Nargó (manteniment de ponts)

Demarcació de Tarragona:

N-240 Montblanc (millora de traçat)

Mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit

Amb l’objectiu de reduir les congestions i millorar al màxim la fluïdesa, l’SCT estableix mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit a diverses vies. En aquest sentit, en l’operació sortida de dissabte matí i en l’operació tornada de dilluns a la tarda s’instal·laran, tots dos dies, carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual per augmentar la capacitat viària:

  1. AP-7 entre Montornès del Vallès i Sils (dissabte)
  2. AP-7 entre Martorell i el Vendrell (dissabte)
  3. AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei (dilluns)
  4. AP-7 entre Sant Celoni i Montornès del Vallès (dilluns)

Convé destacar que en tots aquests trams de l’AP-7 on hi haurà carril addicional en sentit contrari, s’establirà la limitació de la velocitat en ambdós sentits a 100 km/h. A més, els vehicles que circulen en el carril en sentit contrari han de circular a 80 km/h, així com també els camions, en les franges horàries permeses, que, a més, tenen prohibit fer avançaments.

D’altra banda, tant en l’operació sortida com retorn també s’habilitaran altres mesures especials a la GI-662 i a la GI-666 a Platja d’Aro, i el carril bus-VAO de la C-58 s’obrirà a tots els vehicles (a excepció de camions de més de 7,5 tones).


AMPLIA TOTA LA INFORMACIÓ DEL DISPOSITIU AL DOCUMENT EN PDF

1  

Imatges

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona Pasqua

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona Pasqua 1329589

1  

Fitxers adjunts

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona Pasqua

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona Pasqua
PDF | 219096

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia