Acció Exterior i Unió Europea

EXT

Serret, a les pimes: "Les pròximes eleccions són transcendentals. Europa la fem tots, des de cada racó i cada àmbit"

query_builder   24 maig 2024 14:40

event_note Nota de premsa

Serret, a les pimes: "Les pròximes eleccions són transcendentals. Europa la fem tots, des de cada racó i cada àmbit"

  1. La consellera ha participat en un acte de la patronal PIMEC sobre la importància d'impulsar polítiques europees adaptades al sector
  2. Amb la vista posada al nou cicle europeu, Serret ha explicat com caldrà respondre als principals reptes de la Unió Europea i ha advertit de l’auge dels postulats d’extrema dreta
La consellera Serret durant la seva intervenció en l'acte de PIMEC{"name":"2024/05/24/14/33/50ac86ff-7d83-424c-9481-b36ddee926f1.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":105879}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha participat aquest matí en l’acte “Propostes PIMEC per al mandat europeu 2024-2029", organitzat per la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya (PIMEC).

Amb la vista posada a les eleccions europees del 9 de juny, la consellera Serret ha destacat la importància de participar en els comicis que marcaran les grans tendències del continent i del país: “Són unes eleccions que són transcendentals i Europa les afronta enmig de moltes tensions. Unes tensions que també acaben tenint impacte en l’economia i en les petites i mitjanes empreses i autònoms”. “Europa la fem tots, des de cada racó i cada àmbit”, ha subratllat Serret.

Alhora, davant l’auge dels postulats d’extrema dreta i dels populismes al continent, la consellera ha reivindicat la importància d’una Europa “capaç de donar resposta i capaç de fer-se més forta”, i ha recordat la clara vocació europeista de la societat catalana: “Entre tots refermem cada vegada més els nostres principis i valors europeistes”.

De cara al nou cicle europeu, la consellera ha fet referència a les prioritats estratègiques del Govern, com la lluita contra la crisi climàtica a la Mediterrània, els moviments migratoris o el repte demogràfic davant l’envelliment de la població.

En l'acte, PIMEC ha presentat 45 propostes per a una Europa competitiva, verda, justa i adaptada a les pimes, com el desplegament del pla europeu sobre matèries primeres crítiques, l'impuls del mercat únic de serveis o el foment de la transició verda de les pimes.

En aquest sentit, Serret ha reivindicat el rol de les administracions més properes a la ciutadania com la Generalitat i de les mateixes petites i mitjanes empreses. “És a través d'aquesta capacitat organitzativa que les pimes incideixen en el model que defensem des del Govern, el d’una governança multinivell que, a través del diàleg social, és capaç de fer millors polítiques”, ha declarat la consellera.

El Govern acosta el projecte europeu a la ciutadania catalana

La titular d’Exteriors també ha explicat diverses iniciatives impulsades pel Govern per acostar Europa a Catalunya. Per exemple, la campanya de l’executiu català per informar la ciutadania sobre els tràmits per votar des de l’estranger, el cicle de conferències “Europa sobre el terreny” per donar a conèixer els projectes catalans finançats amb fons europeus i diverses accions adreçades al jovent per lluitar contra la desinformació.

Així mateix, ha celebrat la represa de la interlocució directa amb governs, organismes internacionals i institucions europees, que ha estat una prioritat pel Govern. En una trobada amb el comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d'Economia, Natàlia Mas, van traslladar-li que la Generalitat proposa la creació d'un Perte Territorial perquè els Next Generation arribin a les empreses industrials catalanes.

Finalment, la consellera ha traslladat al govern espanyol la "màxima exigència" perquè el català esdevingui una llengua oficial a les institucions europees. “És un dret de 10 milions de catalans”, ha dit la consellera, que alhora ha demanat a la Comissió Europea que aposti per la diversitat lingüística a Europa.

També han intervingut en l’acte el director de Relacions Institucionals i Unió Europea de PIMEC, Jacint Soler; el cònsol de Bèlgica a Barcelona, Pierre Emmanuel-Brusselmans, i la delegada de PIMEC a Brussel·les, Rosa Solanes, que han donat pas a les valoracions del president de PIMEC, Antoni Cañete, la consellera Serret i el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del Govern espanyol, José Manuel Albares.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia