·La modificació del planejament municipal possibilitarà la remodelació de l’ala oest de la caserna, després que l’Ajuntament ja rehabilités l’ala est fa uns anys, on existeixen tres pisos públics més

Imatge{"name":"2024/06/12/09/15/8894a525-d824-4b68-954d-60e4a3ce5ae8.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":467348}


La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat provisionalment avui una modificació del planejament municipal de Ciutadilla (Urgell) que permetrà a l’Ajuntament rehabilitar l’ala oest de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil per oferir quatre habitatges de lloguer social per a joves.

És la segona fase de la reconversió d’aquest edifici, atès que l’Ajuntament ja va remodelar fa uns anys l’ala est per oferir dos pisos de protecció pública i un allotjament dotacional. Davant l’èxit d’aquella primera intervenció, el consistori es vol dirigir ara al col·lectiu de joves, amb la voluntat d’ajudar a fixar població a la localitat. Ciutadilla és un municipi d’uns 190 habitants en una zona eminentment agrícola amb una tendència a la pèrdua de residents.

La caserna se situa al nord-oest del nucli urbà, a prop de la zona esportiva i de l’escola pública. L’ala oest que es vol rehabilitar ara és un edifici de planta baixa i un pis d’alçada que antigament ja havia acollit quatre habitatges però que es troba en desús. El canvi en el planejament municipal de Ciutadilla permet assignar a aquest espai la qualificació urbanística necessària per rehabilitar els quatre pisos i destinar-los a lloguer per a joves, incorporant un ascensor i adaptant-los a la normativa d’habitabilitat actual.

Una vegada la modificació ha estat aprovada provisionalment, només restarà pendent de rebre l’aprovació definitiva a la propera Comissió de Territori de Catalunya.



1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 323874