1. La remodelació del barri barceloní ha suposat fins ara la construcció de 541 nous habitatges i una inversió de 35,31 MEUR


La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha lliurat avui les claus de 12 nous habitatges al barri del Polvorí de Barcelona, concretament els situats a l’edifici del carrer Guadalquivir, 14, un edifici que forma part de la remodelació d’aquest barri barceloní construït l’any 1950 amb ciment aluminós per reallotjar a barraquistes de la zona de la Diagonal amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic, el 1953.

L’edifici consta d’un total de 16 pisos. Els 4 que encara no s’han lliurat s’aniran adjudicant a través del Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial de Barcelona.

En l’acte de lliurament, la consellera ha assenyalat que “avui és un dia de satisfacció per totes les persones que gaudiran d’aquests habitatges”. Ha afegit que “finalment el barri pot disposar d’edificis de qualitat, amb habitatges dignes que hem promogut i seguim promovent des de l’Incasòl. “La tasca de rehabilitació de barris i habitatges és una tasca que no s’acaba mai però que hem d’afrontar amb la màxima urgència”, ha recordat.

Capella, en aquest sentit, ha assegurat que “garantir habitatges dignes és sinònim de barris dignes i de qualitat”. “Gràcies a la lluita veïnal que no ha deixat de pressionar perquè les administracions facin el que han de fer: garantir drets als ciutadans i ciutadanes”, ha conclòs.

En consonància amb les promocions anteriors, aquest bloc té una amplada de 12 metres, 28,40 metres de llargària i una alçada de planta baixa i 3 plantes pis. Els habitatges tenen 2 dormitoris dobles o 3 dormitoris, dos dels quals han de ser dobles, cuina semi-oberta, bany complert i zona de rentat independent.

L’edifici disposa d’una estructura de fusta contra-laminada que contribueix a una construcció més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, ja que comporta una reducció d’emissions de CO2 durant el procés de fabricació i posta en obra.

Situada en els terrenys d’una antiga pedrera de la muntanya de Montjuïc, aquesta promoció serà la penúltima del procés de remodelació, realitzat per l’Incasòl, del barri i que ha suposat la substitució de la pràctica totalitat dels habitatges. El procés de remodelació es va iniciar l’any 1995 i ha comportat la construcció de 541 habitatges amb una inversió de 35,31 MEUR. De les previsions del planejament per a la reforma i millora del barri, només restarà per edificar el bloc amb front a la plaça Llorca que permetrà la construcció de 18 habitatges protegits i locals comercials en planta baixa.


5  

Imatges

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, visita els nous habitatges.

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, visita els nous habitatges. 222823

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, lliura les claus d'un habitatge a una veïna.

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, lliura les claus d'un habitatge a una veïna. 234718

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, lliura les claus d'un habitatge a una veïna.

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, lliura les claus d'un habitatge a una veïna. 234718

Les claus dels habitatges, amb la consellera pronunciant el discurs.

Les claus dels habitatges, amb la consellera pronunciant el discurs. 270763

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, en un dels habitatges.

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, en un dels habitatges. 125949

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'Territori lliura 12 nous habitatges d¿una promoció de lloguer assequible al barri del Polvorí de Barcelona"

Nota de premsa en PDF 'Territori lliura 12 nous habitatges d¿una promoció de lloguer assequible al barri del Polvorí de Barcelona"
PDF | 565165