Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Delegació catalana #EWWRawards24

Les "Curses escolars contra els residus" de l'Associació SETEM Catalunya guanyen el XV Premi Europeu de la Prevenció de Residus

query_builder   19 juny 2024 12:28

event_note Nota de premsa

Les "Curses escolars contra els residus" de l'Associació SETEM Catalunya guanyen el XV Premi Europeu de la Prevenció de Residus

La iniciativa va incloure 16 escoles (8 de Barcelona i 8 de Rubí) que van competir per recollir, reparar i reutilitzar residus tèxtils i dispositius elèctrics i electrònics, obtenint un total de 4,7 tones recollides de tèxtil a Barcelona i 11.000 aparells elèctrics i electrònics a Rubí

La campanya “Mercat Zero Envasos” de l’Ajuntament de Mollet del Vallès esdevé finalista en la categoria d’Administracions Públiques


El projecte “Curses escoles contra els residus” de l’Associació SETEM Catalunya ha guanyat el XV Premi Europeu de la Prevenció de Residus, en la categoria d’associacions i entitats sense ànim de lucre.

Els reconeixements s’han lliurat a la ciutat de Marsella, en el marc de la conferència internacional "The transition we want for the future we need!" de l’associació ACR Plus, que enguany celebra el seu 30è aniversari. L’Agència de Residus de Catalunya ocupa la vicepresidència de l’entitat, que agrupa diferents ciutats i regions per a la gestió sostenible dels recursos.

El projecte de les curses escolars contra els residus tèxtils i electrònics de l’Associació SETEM Catalunya va presentar els seus resultats durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. 16 escoles (8 de Barcelona i 8 de Rubí) van competir per recollir, reparar i reutilitzar residus tèxtils i dispositius elèctrics i electrònics, obtenint un total de 4,7 tones recollides de tèxtil a Barcelona i 11.000 aparells elèctrics i electrònics a Rubí. En el marc de la cursa, els alumnes van organitzar mercats d’intercanvi, tallers de reparació i campanyes divulgatives. La iniciativa va comptar amb una important mobilització i una alta visibilitat, amb aparicions a televisions locals i a TV3. 

La campanya Mercat Zero Envasos, finalista

La candidatura “Mercat Zero Envasos” de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha esdevingut finalista en la categoria d’administracions públiques. Es tractava d’una iniciativa per reduir els envasos d’un sol ús al mercat municipal i fomentar les opcions reutilitzables. Hi van participar l’alumnat de 3er d’ESO de l’institut Aiguaviva del municipi, les parades del mercat, la ciutadania i els diferents agents de l’Ajuntament. Entre les accions, es va instaurar el dia lliure d’envasos d’un sol ús al mercat, repartint 468 envasos reutilitzables entre les persones usuàries i aportant una reducció directa de generació de residus al mercat. També es va instal·lar un punt d’informació sobre la problemàtica dels envasos de plàstic d’un sol ús.

Més de 252 entitats amb 1086 activitats a tot Catalunya

El Premi Europeu de Prevenció de Residus distingeix iniciatives dutes a terme durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), tenint en compte criteris d’originalitat, innovació, adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, mobilització del públic objectiu i durada. En la passada edició de la Setmana, que es va dur a terme el mes de novembre en 35 regions de 29 països, es van organitzar 14.522 activitats arreu d’Europa. A Catalunya se’n van organitzar 1.086, promogudes per 252 entitats, tant públiques com privades, en 39 comarques.

Aquesta iniciativa se celebra a Catalunya des de l’any 2009 i la coordina l’Agència de Residus de Catalunya. Durant una mateixa setmana, i arreu d'Europa, es realitzen accions de sensibilització i es donen a conèixer estratègies de prevenció de residus. Enguany, la XVI Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 16 al 24 de novembre de 2024 donant èmfasi en el malbaratament alimentari.


3  

Imatges

Delegació catalana #EWWRawards 2024

Delegació catalana #EWWRawards 2024 487644

#EWWRawards 2024 a Marsella

#EWWRawards 2024 a Marsella 527069

Finalistes i premiats del #EWWRawards 2024

Finalistes i premiats del #EWWRawards 2024 521832

Acció climàtica
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia