1. Del 20 de juny al 3 de novembre el Palau Robert acollirà la primera exposició gratuïta que permet veure i provar les tecnologies que es van presentar en la darrera edició del MWC Barcelona.
  2. A banda de l’exposició, el Palau Robert ha desenvolupat un programa divulgatiu amb xerrades i activitats que posaran el focus en un ús més sostenible, resilient i humanista de la tecnologia
Expo Palau Robert{"name":"2024/06/20/14/49/8cad274f-15d8-4eb5-ba9a-dfdbd002d186.jpg","author":"Gerard","type":"0","location":"0","weight":3378146}


La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha inaugurat avui l’exposició ‘Recorda el futur’, un projecte organitzat conjuntament per la Generalitat de Catalunya i el Mobile World Capital Barcelona, que acostarà les innovacions d’aquest congrés tecnològic a la ciutadania i que es podrà visitar fins al 3 de novembre. Per Vilagrà, aquesta exposició és “un viatge tecnològic en el temps que permet conèixer el lideratge de la indústria catalana i el seu paper en l’actual revolució digital”. A través de diverses sales, el visitant podrà veure els originals d’alguns dels invents històrics que han transformat la indústria i experimentar un viatge sensorial immersiu a través de les quatre grans revolucions industrials. Així mateix, també podran viure quatre experiències gamificades per comprendre com la tecnologia i la innovació estan modelant el futur de quatre sectors capdavanters com són la salut, la mobilitat, el tèxtil i l’energia. Per la vicepresidenta, un dels objectius del Govern és el de treballar conjuntament amb els organitzadors dels grans esdeveniments perquè aquests deixin un llegat al territori més enllà dels dies de celebració. “I ho han de fer des de la sostenibilitat, el respecte a l’entorn i la transferència de coneixement”, ha dit. Tal com ha explicat Vilagrà, l’exposició neix amb la voluntat de continuïtat i amb la intenció d’enfortir les aliances entre el sector públic i el privat. “El passat i el present ens demostra que treballant plegats som més forts en la creació de solucions digitals que generin impacte econòmic i social”, ha subratllat. 

Per la seva banda, el CEO de MWCapital, Francesc Fajula de Quintana, ha destacat que “és essencial que la ciutadania visqui i s’apropi a MWC en primera persona i, per això, neix aquesta exposició on acostem aquelles activitats més disruptives que des de MWCapital hem presentat al congrés a un emplaçament espectacular com el que ens ofereix Palau Robert”. A més, Fajula ha explicat que “l’experiencial és clau en aquesta proposta perquè volem que sigui una mostra interactiva, que fomenti la participació dels visitants, dels més joves als més grans, i que la tecnologia sigui l’excusa per parlar de com està canviant la nostra societat i l’economia”.

L’exposició es complementarà amb diverses xerrades i activitats obertes al públic. Un programa divulgatiu que es dura a terme a Palau Robert al llarg del proper trimestre i que posarà el focus en l’ús més sostenible, resilient i humanista de la tecnologia.
5  

Imatges

Expo Palau Robert

Expo Palau Robert 3531814

Expo Palau Robert

Expo Palau Robert 3718432

Expo Palau Robert

Expo Palau Robert 3573225

Expo Palau Robert

Expo Palau Robert 2576310

Expo Palau Robert

Expo Palau Robert 3369120

1  

Fitxers adjunts

Exposició 'Recorda el Futur'

Exposició 'Recorda el Futur'
PDF | 6652654