Territori

C-63 Capella Vidreres

La C-63 tindrà tres noves rotondes i passos de vianants per a millorar la seguretat a Vidreres

query_builder   28 juny 2024 14:08

event_note Nota de premsa

La C-63 tindrà tres noves rotondes i passos de vianants per a millorar la seguretat a Vidreres

vIDRERES cAPELLA c-63{"name":"2024/06/28/14/01/edd80333-a67a-44f9-b7a8-cbe4f19a626b.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":326255}


  1. La consellera de Territori visita les obres per a millorar l’accessibilitat i pacificar el trànsit a la carretera, que compten amb una inversió de 6 milions d'euros i finalitzaran el desembre
  2. Els treballs no comportaran afectacions en la mobilitat durant aquests mesos d’estiu

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat les obres que el Departament té en marxa per a millorar l’accessibilitat, pacificar el trànsit i reforçar la seguretat viària a la C-63 al seu pas per Vidreres, que comportaran una inversió de 6 milions d'euros. Aquesta actuació consistirà principalment en la construcció de diverses rotondes i passos per a vianants i la implantació d’un separador de fluxos en una carretera on hi ha nombrosos accessos a urbanitzacions i a diversos espais d’activitats. Els treballs finalitzaran el desembre vinent.

Aquesta obra millorarà “l’accessibilitat a les urbanitzacions i també la seguretat, la fluïdesa i la funcionalitat de la carretera, tenint en compte el nombre de vehicles que hi circulen”, ha ressaltat la consellera Capella. “És un conjunt d’intervencions que modificaran substancialment la C-63 a Vidreres” i l’ha emmarcat en les actuacions del Govern per a millorar la xarxa viària arreu del país.

El tram on s’actua té una longitud de 3,5 quilòmetres, en un àmbit que registra un trànsit de 13.800 vehicles diaris de mitjana. L’obra inclou la construcció de tres rotondes, la implantació d’un carril central de gir i d’un separador central per a reforçar els sentits de la circulació i contribuir a reduir el risc de patir un xoc frontal. Aquest separador consistirà en una zona central amb un doble ressalt i una línia de captafars per afavorir la visibilitat.

Pel que fa als accessos, es construiran noves rotondes d’accés a Terrafortuna, Puigventós, on es tancarà la rotonda partida actual, i Aiguaviva Parc al quilòmetre 5,7. A més, es formarà un carril central de gir en la intersecció d’Aiguaviva Parc situada al quilòmetre 6,7. En paral·lel, s’eliminaran els trams d’avançament i els girs a esquerres a la carretera.

D’altra banda, s’implantaran nous passos per a vianants entorn de les rotondes de Terrafortuna i d’Aiguaviva Parc i es millorarà el ferm, la senyalització horitzontal i vertical i les barreres de seguretat.

Els treballs van començar l’abril passat i fins al moment, s’han dut a terme treballs d’implantació, desbrossada i moviments de terres. Pel que fa a l’execució de les obres, cal indicar que durant aquests mesos d’estiu, les tasques se centraran en el desviament de serveis afectats i els moviments de terres fora de la plataforma actual, de manera que s’eviten els treballs que puguin tenir un impacte significatiu al trànsit.

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 326255

Mapa

Mapa 861356

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 645532

Mobilitat
Seguretat
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia