B-431 Artés Calders{"name":"2024/07/12/14/15/633fb6b6-260b-4254-9ed1-7f9dd618c029.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":137257}


  1. L’obra requereix el tall de la carretera i el desviament de vehicles per un itinerari alternatiu fins al 30 de setembre


  1. Els treballs, que suposen una inversió de 4,8 MEUR, permetran afavorir la seguretat viària i la comoditat en la conducció

Les obres de condicionament d’un tram de la carretera B-431 entre Artés i Calders que el Departament de Territori està executant per a millorar la funcionalitat i la seguretat de la via comportaran afectacions al trànsit a partir de dimecres vinent, 17 de juliol, fins al 30 de setembre. Els treballs, que compten amb un pressupost de 4,8 MEUR, consisteixen en l’eixamplament i millora del traçat de la carretera.


Aquesta obra va començar el març passat i s’han dut a terme fins al moment tasques de moviment de terres i reposició dels serveis afectats. A partir del 17 de juliol, els treballs de construcció de la nova plataforma requereixen el tancament de la carretera al trànsit en tots dos sentits i el desviament del trànsit per un itinerari alternatiu. Amb aquest tall, s’optimitzaran els terminis globals d’execució de les obres.


Així, es tancarà al trànsit el tram de la carretera B-431 entre el carrer de Ponent (urbanització Vista Pirineu) i el carrer del Doctor Claudio Salas (nucli d’Artés). Els vehicles s’hauran de desviar per les carreteres N-141c, B-451 i BV-4512. Els itineraris estaran convenientment senyalitzats.


Aquesta afectació comportarà, d’altra banda, modificacions a les línies d’autobús interurbanes 722 (Castellterçol - Moià - Artés – Manresa) i 712 (Monistrol de Calders-Artés-Manresa); així, quedaran sense servei les parades situades en el tram que es tancarà al trànsit: Urb. Vista Pirineu Llevant-Mistral; Urb. Vista Pirineu Llevant-Migjorn; Urb. La Guàrdia; i Peguera-Sindicat, i s’ajustaran els horaris.


Les obres en marxa abasten un tram d’1,2 quilòmetres de longitud. Per tal de millorar el traçat de la via actual i afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció, s’eixamplarà la calçada, que actualment varia entre els 5,5 i els 6 metres d’amplada i no disposa de vorals, fins assolir els 9 metres, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada cadascun i dos vorals d’1 metre cadascun.


A més de l’ampliació de la calçada, se suavitzaran els revolts més tancats amb petites variants de traçat. D’altra banda, els treballs inclouran la connexió amb camins agrícoles existents. Així, a més de millorar la seguretat i les condicions en la conducció, es reduirà el recorregut i el temps de desplaçament entre Artés i Calders i la connexió amb l’Eix Transversal. Les obres finalitzaran aquesta tardor.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 436800