1. La Comissió Central de Subministraments adquireix 1.007 vehicles en la modalitat de lloguer sense opció de compra, el 81% dels quals són elèctrics o híbrids endollables
  2. El descompte obtingut en relació amb el preu de sortida és d’un 40%
  3. Les empreses adjudicatàries són Alphabet, Arval, Inquieto, Monforte i Movus
  4. Aquesta actuació s’emmarca en el pla de transformació progressiva del parc mòbil terrestre de la Generalitat cap a un model de zero emissions l’any 2027
Vehicle elèctric
Vehicle elèctric
{"name":"2024/07/29/09/36/1b4863f9-e3eb-44ad-858e-a6b9f174286b.jpg","author":"Departament d'Economia i Hisenda","type":"0","location":"0","weight":288359}

La Generalitat ha adquirit 1.007 vehicles en la modalitat d’arrendament sense opció de compra, 820 dels quals són models d’etiqueta ambiental de zero emissions i 187, de combustió. Aquest és el resultat de la licitació per renovar la flota de vehicles del parc mòbil públic terrestre del Govern, que ha dut a terme la Comissió Central de Subministraments, òrgan de contractació de béns i serveis comuns adscrit al Departament d’Economia i Hisenda.

Durant el procés de licitació,l’adjudicació del qual es publica a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública, s’ha prioritzat l’adquisició de vehicles elèctrics i híbrids endollables, que representen el 81% dels vehicles adjudicats. En aquest sentit, la valoració de les ofertes ha tingut en compte per sobre de tot criteris de caràcter ambiental, com ara el consum, les emissions o l’eficiència dels vehicles.

Les empreses adjudicatàries són Alphabet España Management (Alphabet), Movilidad Urbana Sostenibles (Movus), Empresa Monforte (Monforte), Arval Service Lease (Arval) i Inquieto Moving Attitude (Inquieto), que han presentat ofertes per a 26 dels 29 lots que van sortir a licitació el mes de febrer. El descompte obtingut de l’import d’adjudicació en relació amb l’import de licitació, dels 1.007 vehicles adjudicats, és d’un 40%.

Quadre de les empreses adjudicatàries{"name":"2024/07/29/09/35/4ebda5a7-b0a7-458d-870f-700bbfba8107.jpg","author":"Departament d'Economia i Hisenda","type":"0","location":"0","weight":86567}

Els nous vehicles, que inclouen motos, turismes, vehicles de càrrega i de transport, tot terrenys i tot camins, serviran per substituir els contractats els anys 2017 i 2018, a mesura que finalitzi la seva vigència, i per cobrir noves necessitats detectades. S’aniran incorporant gradualment al parc mòbil de la Generalitat entre els anys 2024 i 2026. Es poden consultar les marques i els models adjudicats, com també les ofertes econòmiques i les puntuacions dels criteris de valoració, a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública.

Renovació de la flota d’onze departaments i dotze entitats del sector públic

El passat mes de febrer, el Govern va iniciar el procés per substituir el seu parc mòbil per vehicles elèctrics o híbrids endollables, d’etiqueta ambiental de zero emissions o, en casos excepcionals justificats per raons tècniques i operatives, per vehicles amb altres tipus de propulsió. Els vehicles es destinaran a renovar la flota d’onze departaments de la Generalitat i de dotze entitats del sector públic.

La iniciativa s’emmarca en l’Acord de Govern del 3 d’octubre, que va aprovar el Pla de transformació progressiva del parc mòbil públic terrestre de la Generalitat cap a un model de zero emissions l’any 2027 i l’ampliació i millora de la xarxa territorial de punts de recàrrega públics.

El pla, que respon al compromís del Govern amb les polítiques d’eficiència energètica i mediambientals derivades del Pacte Verd Europeu (European Deal Green), per reduir les emissions del sector del transport, preveu implementar el projecte en quatre fases i durant un període de 4 anys. La licitació adjudicada avui forma part de la primera fase i una part de la segona, que comença per la substitució dels vehicles de representació, fins a arribar al transport públic col·lectiu de persones.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 86430