Territori

La Generalitat impulsa l'Observatori de la Logística

query_builder   4 juny 2003 14:32

event_note Nota de premsa

La Generalitat impulsa l'Observatori de la Logística

Aquesta iniciativa, participada per CIMALSA, ESADE i l’Institut Cerdà, definirà les necessitats i objectius més importants per tal d’esdevenir una eina eficient per al sector de la logística

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, el secretari per a la Mobilitat, Antoni Lluch, el director general d’ESADE, Carlos Losada i el director de l’Institut Cerdà, Carles Cabrera, han signat avui el conveni per a la creació de l’Observatori de la Logística, amb la finalitat d’establir un marc de referència i esdevenir una eina eficient que permeti coordinar la planificació de la logística amb la demanda empresarial i l’oferta d’infraestructures al nostre país.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, l’empresa pública CIMALSA, ESADE i l’Institut Cerdà. Aquestes dues últimes entitats van constituir, el novembre passat, el Centre d’Investigació de Logística Empresarial.

L’observatori de la Logística té com a principal objectiu transmetre i traslladar les necessitats del teixit empresarial al desenvolupament de les infraestructures logístiques al nostre país, així com facilitar el coneixement i la comunicació entre empresa i institucions per tal de millorar la planificació i la potenciació del sistema d’infraestructures logístiques a Catalunya. Val a dir que aquesta és la primera iniciativa a Europa per part d’una administració, la qual s’ofereix a participar en un observatori de logística que té entre els seus objectius l’estudi del Sector empresa (Demanda) per poder-lo incorporar a la planificació de les infraestructures (Oferta).

És amb aquesta finalitat que l’Observatori facilitarà la comunicació entre el món empresarial i les institucions i administracions implicades en el desenvolupament de les infraestructures.

Així està previst que l’Observatori realitzi, d’una banda, activitats de caràcter tècnic, dirigides a identificar i determinar els indicadors que descriuen el funcionament del sistema logístic al nostre país, i d’altra, activitats de difusió i comunicació, com l’organització de taules sectorials o jornades sectorials.

L’Observatori comptarà amb un Comitè Assessor integrat per institucions i agents rellevants del món empresarial i logístic de Catalunya, que debatrà, contrastarà i comunicarà les iniciatives de l’Observatori.

1  

Imatges

Fotografia acte

Fotografia acte 524

1  

Fitxers adjunts

Presentació

Presentació
PDF | 2628