El Consell Executiu ha nomenat avui Lídia Guillén Simón nova secretària d’Habitatge, una de les secretaries sectorials del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica.

Lídia Guillén nascuda a la Pobla de Lillet (1966), liderarà el disseny, la planificació territorial, la programació i l’impuls de les polítiques d'ordenació i construcció d'habitatge.

Llicenciada en Arquitectura Superior per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha cursat un postgrau en Desenvolupament Directiu en la UPC i un màster en Bioconstrucció i Tècniques d’amidament ambientalde la Universitat de Lleida i de l’Institut für Baubiologie-Oekologie Neubeuem. També disposa de formació específica en rehabilitació i regeneració urbana; així com en polítiques d’habitatge en temps de crisi.

La seva trajectòria professional està dedicada al sector de l’habitatge i l’arquitectura. Així, ha treballat com a gerent de la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa i responsable del Servei d’Habitatge d’aquest municipi des del 2016 fins a l’actualitat. Anteriorment, ha exercit com a directora tècnica de la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa (2004-2016). També ha estat arquitecta a laImmobiliària la Clau de Terrassa (1999-2004) i a l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles (1998-1999); així com arquitecta becària a l’Ajuntament de Barcelona i al despatx d’arquitectura i Urbanisme Ferran Navarro i Acebes (1995-1997).

Pel que fa a altres càrrecs vinculats a l’habitatge, Guillén és vicepresidenta de l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya (GHS) i ha estat presidenta d’aquesta associació del 2019 al 2024. Actualment també és vocal de la presidència de l’Associació Espanyola de Gestors Públics d’Habitatge i Sòli tècnica de referència d’Habitatge de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).



1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 154092