Sant Boi biodiversitat Llobregat{"name":"2024/09/20/15/47/639902d6-4a6f-4052-ad62-da397f3e23a9.jpeg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":157922}


  1. La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica participa en la presentació del projecte Sant Boi Respira+Verd, que inclou la interconnexió d’espais verds de la ciutat i les zones forestal, agrícola i fluvial del municipi

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque i Sureda, ha ressaltat la importància de “fer penetrar el verd a les ciutats” amb motiu de la presentació del projecte Sant Boi Respira+Verd en què ha participat avui. Aquest ha estat el primer acte de la consellera Paneque al Baix Llobregat i també el primer en l’àmbit de la biodiversitat.


“La Unió Europea ens està dient que la l’adaptació al canvi climàtic és un eix fonamental, no hi ha pla B”, ha argumentat la consellera. “Aquesta és una lluita global. I també ens està dient, a través dels fons europeus, que la industrialització serà verda o no serà”. I Catalunya “hi ha d’estar especialment compromesa”, ha posat de relleu.


Així, ha exposat la consellera, que “aigua, energia i biodiversitat són els elements que han de marcar aquest nou camí de progrés a Catalunya”. Pel que fa a la biodiversitat i en referència al projecte Sant Boi Respira + Verd, Paneque ha remarcat que “són molt importants les transicions dels espais naturals cap a la trama urbana, cal buscar amb cirurgia aquests espais de renaturalització a les ciutats”.


El projecte Sant Boi Respira + Verd, que impulsa l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, compta amb finançament del fons Next Generation, mitjançant la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Ecològic. Abasta més de 65.000 m2 i inclou actuacions com la creació de nous parcs i la renovació d’altres espais verds, tot interconnectant també amb les zones agrícola, forestal i fluvial del municipi.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 157922

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 528549