1. Formen part de la primera fase del programa ‘Habitar B!’ per l’impuls de 1.700 habitatges amb un model constructiu més inclusiu i sostenible a la capital catalana


  1. Estaran distribuïts en 11 promocions situades als districtes de Sant Martí i Sants-Montjuïc i les obres d’edificació es preveu que finalitzin en el decurs del primer trimestre de 2029


El Govern fa avui un pas endavant en la construcció d’habitatge de lloguer social a Barcelona amb la convocatòria dels 9 concursos per seleccionar els equips d’arquitectes i la direcció d’obra dels 600 pisos que aixecarà l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) a la capital catalana. Aquests formen part de la primera fase del programa ‘Habitar B!’ per l’impuls de 1.700 habitatges amb un model constructiu més inclusiu i sostenible.


La notícia es produeix després de què el Govern ha confirmat que els fons per a la seva construcció estan garantits. Si bé, ambdós executius van acordar que, en aquesta primera fase, es desenvoluparien 11 promocions amb un potencial màxim de 637 habitatges, amb l’aplicació dels ratis de construcció/promoció de l’Incasòl sobre les parcel·les, en resultaran finalment un total de 600 pisos.


Les bases de participació dels 9 concursos s’han publicat de manera oficial aquest dimecres al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, i estan diferenciats segons la quantia dels serveis. Els arquitectes tindran de termini fins el 28 d’octubre per presentar les seves propostes.


La finalització de les obres d’edificació d’aquesta primera fase es preveu que sigui durant el primer trimestre de 2029, i la inversió estimada per l’Incasòl és de 82,81 MEUR. Respecte al preu mensual de lloguer d’aquests pisos, es determinarà en el moment que rebin la qualificació d’habitatge de protecció oficial, però no serà mai superior al que marqui el mòdul d’habitatge de protecció oficial vigent en aquell moment.


Pel que fa a les 11 promocions en les quals estaran distribuïts els 600 pisos, es trobaran localitzades als districtes de Sant Martí i Sants-Montjuic, i ubicades als següents carrers:


1.C/ Binèfar, 30-40: 209 habitatges

2.C/ Plom, 17: 82 habitatges

3.C/ Miquel Porter i Moix, 16: 75 habitatges

4.C/ Miquel Porter i Moix, 17: 14 habitatges

5.C/ Miquel Porter i Moix, 25: 79 habitatges

6.C/ Àvila, 96-100: 34 habitatges

7.C/ Pere IV, 113: 8 habitatges

8.C/ Doctor Trueta, 130-140: 28 habitatges

9.C/ Sancho Àvila, 50: 18 habitatges

10.C/ Marroc, 124-126: 20 habitatges

11.C/ Doctor Trueta, 187-189: 33 habitatges


Els 1.700 habitatges del programa ‘Habitar B!’ es construiran en els solars que l’Ajuntament de Barcelona cedeix en dret de superfície durant 75 anys a l’Incasòl, que preveu invertir 221 MEUR. Una vegada l’Ajuntament formalitzi el dret de superfície, l’Incasòl tindrà cinc anys per executar la construcció de les promocions.


Cap a un nou model d’habitatge social


El nou model d’habitatges que promou la Generalitat a Barcelona vol oferir una millor qualitat de vida als ciutadans. Seran edificis amb habitatges flexibles i desjerarquitzats, que s’adapten als nous models de vida de la societat, i amb espais comuns segurs, igualitaris i inclusius.


Les noves promocions situaran com a eixos principals els models d’eficiència energètica i l’ús racional dels recursos tant durant la construcció de la promoció com al llarg de la seva vida útil.


L’emplaçament de molts dels solars de les noves promocions ajudaran a aconseguir aquests objectius especialment en matèria d’energia, tant tèrmica com elèctrica, ja que les xarxes de calor ja existents a tant a La Marina com al Poble Nou 22@ faciliten un consum energètic eficient i reduït. Aquesta circumstancia permetrà destinar els esforços dels nous edificis a la generació elèctrica renovable destinada a ser compartida amb altres edificis, contribuint, d’aquesta manera, a la universalitat de l’energia d’origen renovable.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 447219