1. El conseller ha destacat la predisposició del Ministeri per emprendre línies de treball conjuntes i avançar en la modernització dels regadius, però també en l’eficiència i la digitalització
El conseller Ordeig i el ministre Planas durant al reunió de treball celebrada a Lleida.
El conseller Ordeig i el ministre Planas durant la reunió de treball celebrada a Lleida.
{"name":"2024/09/27/13/17/628b6d22-be1d-431b-8550-dc52018441c3.jpeg","author":"DARPA","type":"0","location":"0","weight":"165382"}

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha mantingut aquest divendres, 27 de setembre, una primera reunió de treball amb el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, en el marc de la 70a Fira de Sant Miquel de Lleida, on s’ha començat a emprendre una línia de treball conjunta entre ambdues administracions amb l’objectiu de respondre a les demandes del sector primari.

En la reunió, a la qual també ha assistit el subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida, José Crespín, s’ha posat sobre la taula i de comú acord la necessitat de modernitzar els sistema de regadius que hi ha a Catalunya per fer un ús més eficient de l’aigua.

En aquest sentit, després de la reunió de treball que ha tingut lloc en el marc de la Fira de Sant Miquel, el conseller ha destacat que “serà clau aquesta inversió de 140 milions d’euros, dels quals 105 seran a Lleida, per part del Ministeri per modernitzar els regadius, amb l’objectiu de fer un ús eficient de l’aigua i incorporar fonts d’energia renovables i sistemes de control i digitalització dels regadius”.

“La trobada ha estat molt positiva tant per la sintonia en els temes que calia tractar com a prioritaris com per la predisposició a trobar solucions a una banda i a l’altra, a fi de garantir la viabilitat d’un sector que és motor de l’economia catalana”, ha afegit Ordeig.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha explicat, també, que s’hi han tractat altres temes vitals per a la pagesia, com és la necessitat d’abordar el relleu generacional, que passa per dotar-lo de totes les eines necessàries, com la innovació i la transferència de coneixement, per fer-lo més atractiu i viable econòmicament i socialment, i també qüestions com la Política agrària comuna (PAC) i la defensa de la Llei de la cadena alimentària.

“Treballarem per enfortir el sector, acompanyant-lo en la simplificació dels tràmits i ajudant-lo per ser més competitius a fi de generar oportunitats de treball i vida arreu del territori”, ha conclòs el conseller Ordeig.

3  

Imatges

El conseller Ordeig i el ministre Planas durant la reunió de treball celebrada a Lleida.

El conseller Ordeig i el ministre Planas durant la reunió de treball celebrada a Lleida. 240786

El conseller Ordeig i el ministre Planas durant la reunió de treball celebrada a Lleida.

El conseller Ordeig i el ministre Planas durant la reunió de treball celebrada a Lleida. 165382

El conseller Ordeig i el ministre Planas durant la reunió de treball celebrada a Lleida.

El conseller Ordeig i el ministre Planas durant la reunió de treball celebrada a Lleida. 499939