El pressupost global a aquests ajuts és d’1.724.200 euros i la previsió és arribar a 2.857 persones, prioritzant les dones

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, organisme del Departament d'Empresa i Treball, ha obert una línia d’ajuts que ofereix 600 euros a qualsevol persona, ocupada o desocupada, que hagi fet i aprovat formacions en els àmbits digital, verd i en alguns sectors de l’economia productiva entre el passat 1 de gener i el proper 31 d’octubre. A aquesta iniciativa el SOC destina 1.724.200 euros i la previsió és arribar a 2.857 persones, prioritzant les dones.

Per accedir a aquests ajuts, els requisits que ha de complir la formació realitzada són els següents:

  1. Tenir un cost mínim de 600 euros.
  2. Haver estat impartida per empreses, entitats i centres privats, constituïts legalment amb seu a Catalunya, per la formació presencial o mixta, i en el territori d'àmbit estatal, si és en línia (teleformació).
  3. No pot ser formació per aconseguir acreditacions oficials del sistema educatiu, siguin universitàries o de formació professional, ni els certificats professionals. Tampoc pot ser objecte dels ajuts l'obtenció de carnets professionals sense la formació prèvia per fer-ho
  4. No pot estar subvencionada totalment per altres fons. En cas d’estar parcialment finançada amb altres fons, públics i privats, la part no finançada ha de ser igual o superior a la quantia de l'ajut.

Exemples de formacions que poden rebre aquest ajut

L’ajut es pot sol·licitar si la formació s’ha fet en una acadèmia o universitat privada, amb un títol no oficial. Alguns exemples del tipus de formació són:

  1. Bigdata, Intel·ligència artificial, PYTHON, JAVA, SWIFT, micrososoft AZURE, Sistema SAP, Protecció de dades, Identitat digital, Seguretat informàtica, Ciberseguretat,Cloud Computing; altres sistemes específics:BIM; Tekla structures, Amadeus,... I qualsevol altre formació de l’àmbit digital.
  2. Instal·lador d’energia solar tèrmica i fotovoltaica, Organització i projectes d’instal·lacions solars tèrmiques, Tecnologies de l’hidrogen; Especialista en anàlisi de cicle de vida, Economia circular; Eficiència energètica; Expert en càlcul de la impremta de carboni en el medi ambient, Tècnic/a en energies renovables,... I qualsevol altre formació en economia verda.
  3. Tècnic de seguretat de vehicles elèctrics d’alt voltatge, Carnet de conduir de camió, cotxe o grua, Resistència al foc en estructures i protecció passiva,... I qualsevol altre formació dels sectors prioritzats en economia productiva.

Tota la informació sobre aquests ajuts així com el tràmit per sol·licitar-los es troba al web del SOC.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
DOCX | 135228