S'estrenen 'La llum que imaginem' en versió original subtitulada en català i 'Casa Reynal', en versió original
El 2025 comença amb l’estrena de dues pel·lícules en català. 'La llum que imaginem' arriba a les sales de cinema aquest dimecres, 1 de gener, en versió original subtitulada en català. La subtitulació d’aquest títol té el suport del Departament de Política Lingüística. Durant l’any 2024 s’han doblat o subtitulat en català 79 llargmetratges amb el suport de Política Lingüística. D’altra banda, aquesta setmana comencen les projeccions del Doc del Mes de gener, 'Casa Reynal', en versió original en català.
La llum que imaginem
A Bombai, tres dones s’enfronten a la solitud, al desig i a les barreres de la societat índia contemporània. Prabha, que és cap d’infermeria, fa una vida rutinària i s’ha resignat a l'absència del marit, que viu lluny de casa. Fins que un regal inesperat altera els seus equilibris... Anu, una infermera més jove amb qui comparteix habitació, malda per trobar un espai a la ciutat on poder viure la relació secreta que manté amb el seu xicot. I Parvaty, una cuinera vídua, s’enfronta a la demolició imminent de l’edifici on viu.
L’Atalante informa de la distribució d’aquest drama romàntic, guanyador del Gran Premi del Jurat a Cannes 2024, a les sales següents:
- Cinemes Girona (Barcelona)
- Zumzeig Cinema (Barcelona)
- Cinema Truffaut (Girona)
- ScreenBox Funatic (Lleida)
- CineCiutat de Palma (Palma)
- CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
- Cinema Catalunya (Terrassa)
Casa Reynal
El cicle 'Documental del Mes' ha programat per al gener 'Casa Reynal', que s’exhibirà en format híbrid. De forma presencial, es projectarà a 34 sales de Catalunya, 1 de les Illes Balears i 6 del País Valencià, i en línia, a 3 sales virtuals a Catalunya.
Després de la mort de l’àvia, la mare de Laia Manresa —directora del documental— decideix vendre Casa Reynal: la casa pairal de Bellvís, al Pla d’Urgell. La família s’hi desplaça per buidar-la i, mentre endrecen armaris i fan caixes, es van trobant amb rastres del passat familiar. Llavors, Manresa decideix rescatar la biografia de la padrina, marcada pel seu viatge migratori del camp a la ciutat i per la mort d’un fill de només vuit anys. És l’inici de la primavera i les orenetes, que fan niu al pati des de fa anys, acaben d’arribar. En realitat, la família fa el mateix que elles: tornar al seu lloc d’origen.
Docs del Mes és una iniciativa del Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona, el DocsBarcelona, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que programin cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.