- Ho ha anunciat durant la 69a Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona organitzada per l’ONU i celebrada a Nova York, on ha compartit les polítiques feministes del Govern
- En el transcurs de la trobada internacional, la consellera ha compartit projectes innovadors com la posada en marxa d’un punt lila itinerant aquest estiu en zones d’alta concentració turística
- Consellera Menor: “Catalunya vol formar part d'aquesta barrera contra el negacionisme que estem construint globalment, així com dels avenços del moviment feminista per construir les llibertats i drets de les dones de demà

La consellera d’Igualtat i Feminisme, Eva Menor Cantador, ha participat durant aquesta setmana en la 69a Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). És la reunió més important de les Nacions Unides sobre la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones.
La consellera ha compartit durant la Comissió que “Catalunya vol formar part d'aquesta barrera contra el negacionisme que estem construint globalment, així com dels avenços del moviment feminista per construir les llibertats i drets de les dones del demà”. “I ho vol fer perquè creiem de veritat que el feminisme transforma i que el feminisme fa avançar les societats”, ha reblat Menor.
La consellera ha destacat alguns projectes innovadors feministes que està duent a terme el Govern de la Generalitat durant les trobades i reunions internacionals que ha mantingut, com per exemple:
- La lluita contra les violències masclistes digitals, amb la posada en marxa d’un servei especialitzat per acompanyar i prevenir les violències masclistes que es donen a les xarxes.
- La creació d’un punt lila itinerant en zones d'alta concentració turística aquest estiu. L’objectiu és “sensibilitzar” i atendre les dones que hagin pogut patir violència masclista. S’oferirà tant durant el dia en espais de gran afluència, com ara mercats i zones comercials, com a la nit en àrees d’oci nocturn i alta concentració de gent, especialment durant les festes majors.
Aquest any, el principal objectiu de la trobada és revisar i avaluar com s’ha implementat la Declaració de Beijing i la Plataforma d'Acció en el seu trentè aniversari, així com valorar els resultats de la 23a sessió especial de l'Assemblea General. Menor ha destacat que “aquests dies estem fent balanç de Beijing +30, que ha suposat una revolució no només per a les dones sinó per al món, perquè el moviment feminista defensa els drets humans i transforma les societats: les fa més justes, més cohesionades, més democràtiques, més sostenibles i més competitives, perquè l’economia feminista transforma el món”.
Menor ha participat en diversos actes, com l’organitzat pel Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), òrgan col·legiat de participació i consulta de l'Institut Català de les Dones que té reconegut des de l’any 1999 l’estatus consultiu especial del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (ECOSOC). Sota el títol “Resistències feministes globals i locals. Reptes i aprenentatges”, l’esdeveniment ha destacat la capacitat d’adaptació i resposta del moviment feminista davant les contraofensives masclistes. La consellera també ha intervingut en el Dia dels Governs Locals i Regionals, organitzat per l'Organització Mundial de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).
Trobades amb representants feministes d’arreu del món
La consellera ha aprofitat la visita a Nova York per mantenir reunions bilaterals amb representants institucionals vinculats al feminisme d’arreu del món. L’objectiu és compartir experiències i bones pràctiques i explorar possibles col·laboracions entre institucions per millorar l’eficàcia de les polítiques públiques en l’àmbit del feminisme i la igualtat. Entre d’altres, ha mantingut:
- Reunió amb Saloni Sethi, Comissionada de l'Oficina de l'Alcalde per a l'Erradicació de la Violència Domèstica i de Gènere (ENDGBV) de Nova York.
- Reunió amb ONU Dones.
- Reunió amb la ministra de Relacions Internacionals i Francofonia del Quebec, Martine Biron.
La consellera també ha aprofitat per assistir a conferències i actes en què figures rellevants internacionals han compartit reflexions sobre la igualtat de gènere. Durant aquests dies, han acompanyat a la consellera les principals responsables de planificar i implementar les polítiques feministes del Departament d’Igualtat i Feminisme: la secretària general del Departament i presidenta de l'Institut Català de les Dones, Sònia Guerra López; la secretària de Feminisme, Yolanda Ferrer Polo; la directora de l'Institut Català de les Dones, Alba García Sánchez; i la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Saray Espejo Benito.