Amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la difícil situació que viuen els boscos de Catalunya en l’actualitat, la consellera d’Interior, Montserrat Tura, ha comparegut aquesta tarda davant la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana del Parlament de Catalunya.

Tura ha explicat que, tot i que l’estiu de 2004 es va tancar amb menys hectàrees de vegetació cremada i menys activitat dels Bombers de la Generalitat que en exercicis anteriors, la tardor i el present hivern han dut una situació totalment inversa. La causa d’aquesta situació és la dura sequera que viu el país.

Per fer front a aquesta situació, i tal com ha explicat la consellera, el Departament d’Interior ha incrementat el personal del servei d’extinció, amb la contractació de 120 persones que han passat a reforçar un total de 16 parcs de Bombers de les diferents Regions d’Emergències.

Tot i això, aquest personal contractat no sempre ha pogut realitzar la totalitat de feines que es preveia que duguessin a terme, ja que la intensa activitat que han generat els incendis forestals, molts cops ha fet que no es pogués desbrossar vegetació, prendre part en cremes controlades o, per exemple, fer tasques d’actualització de la cartografia operativa.

En la mateixa compareixença també hi ha pres part el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà.

(Podeu consultar la versió íntegra del dossier de premsa en què es recull tota la intervenció de la consellera Montserrat Tura davant la Comissió)

Cerdanyola del Vallès, 16 de març de 2005

20’50 hores

3  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 3194

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 3194

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 3194