Esport

Rafel Niubò lliura els premis de l'Any Europeu de l'Educació per mitjà de l'Esport a 21 entitats catalanes que han fomentat l'esport a l'escola

query_builder   27 maig 2005 13:50

event_note Nota de premsa

Rafel Niubò lliura els premis de l'Any Europeu de l'Educació per mitjà de l'Esport a 21 entitats catalanes que han fomentat l'esport a l'escola

El secretari general de l’Esport, Rafel Niubò, ha presidit avui la cloenda oficial de la campanya catalana 2004: Any Europeu de l’Educació per mitjà de l’Esport, en la qual s’han lliurarat els premis a les 21 millors propostes. Durant l’acte, l’ha acompanyat el director d’Ordenació i Innovació Educativa del Departament d’Educació, Blai Gasol.

Els guardons han reconegut la tasca duta a terme per 21 organitzacions de Catalunya perquè amb les seves experiències, propostes i projectes han contribuït a l’èxit d’una campanya que, per primer cop al nostre país, ha permès reforçar els lligams entre el món esportiu i l’educatiu i ha suposat un pas més en la sensibilització de la societat catalana envers la realitat educativa de l’esport.

Els premis corresponen a tres categories: la proposta que millor va recollir els objectius de la campanya, la participació en la Diada de l’Educació i l’Esport -celebrada el 4 de novembre- i el premi especial de l’Any Europeu.

Del total de centres premiats, nou pertanyen a les comarques de Barcelona: CEIP Segimon Comas (Sant Quirze de Besora), CEIP Joanot Alisanda (Sabadell), Escola Súnion (Barcelona), CEIP Agustí Bartra (Terrassa), Col•legi Lestonnac (Barcelona), Escola Municipal Salvador Llobet (Granollers), Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, IES Bisbe Berenguer (l’Hospitalet de Llobregat) i l’Aula Hospitalària de Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat).

La província de Girona ha comptat amb tres entitats guardonades per la Generalitat: Fundació Privada Cor de Maria (Olot), CEIP Sant Jordi (Maçanet de la Selva) i Grup Esportiu i Excursionista de Girona (Girona), el mateix nombre que a Lleida: Col•legi Terraferma (Alpicat), Col•legi Maristes Montserrat (Lleida) i Club Esportiu Aspros (Sudanell).

A Tarragona les organitzacions premiades han estat el CEIP Pompeu Fabra (Cunit), el Club Esportiu Alba (Reus) i el CEIP Gil Cristià i Arbós (la Selva del Camp), mentre que a les Terres de l’Ebre els projectes reconeguts van ser els presentats per l’IES de Flix (Flix), el CEIP Lluís Viñas Viñoles (Móra d’Ebre) i el Col•legi d’Educació Especial Sant Jordi (Jesús-Tortosa).

Vuit-centes propostes

Catalunya s’ha volgut sumar als actes de suport a l’Any Europeu de l’Educació per mitjà de l’Esport presentant un total de 794 propostes (380 de Barcelona, 130 de Girona, 101 de Lleida, 103 de Tarragona i 8 de les Terres de l’Ebre). De totes elles, 224 han sorgit de centres d’ensenyament públic, 84 d’escoles privades, 28 d’Associacions de Pares i 14 d’universitats. També destaquen les 211 iniciatives aportades per clubs i associacions esportives i les 73 d’administracions locals. Quant a les adhesions particulars, aquestes han arribat a les 289.

Una de les actuacions més rellevants va ser la Diada de l’Educació i l’Esport, que va tenir lloc el 4 de novembre, on es demanava que cada organització dediqués entre 10 i 15 minuts a una activitat esportiva amb contingut educatiu.

Aquesta jornada va mobilitzar 35.158 participants i 140 entitats a tot Catalunya. Per províncies, Barcelona va involucrar a 18.664 persones i 67 organitzacions; Girona va atraure la participació de 5.210 persones i 15 entitats, mentre que Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre van comptar amb la implicació de 5.620, 3.553 i 2.111 participants, i 24, 18 i 16 centres, respectivament.

Finalment, durant la campanya es van recollir un total de 15 propostes d’activitats de formació, 56 d’activitats pràctiques, 41 d’activitats pràctiques corresponents a la Diada, 4 d’altres materials gràfics i documentals i 14 iniciatives plasmades en materials didàctics.

Durant tot l’any també van tenir lloc conferències sobre Educació i Esport amb l’objectiu de crear un fòrum de debat i extreure conclusions susceptibles d’aplicar a actuacions concretes a Catalunya. L’Any Europeu de l’Educació per mitjà de l’Esport ha estat una iniciativa que va convocar conjuntament el Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu, a la qual es va sumar el Consell Català de l’Esport per promocionar totes les vessants de l’esport com a factor de formació en l’àmbit català.

Els principals objectius de la iniciativa a nivell europeu han estat conscienciar la ciutadania i les institucions educatives i esportives sobre els valors de l’esport per al desenvolupament de la personalitat i de les capacitats socials; fomentar els intercanvis d’estudiants, en particular en ambients multiculturals, i promoure la integració social a través de l’esport dels grups de població menys afavorits.

L’acte, que ha tingut lloc a la Sala Auditori del Palau de la Generalitat, ha comptat amb la nombrosa assistència de diversos representants del món educatiu i esportiu.

2  

Fitxers adjunts

Llistat entitats premiades

Llistat entitats premiades
DOC | 173

Llistat entitats premiades

Llistat entitats premiades
DOC | 173

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia