El conseller d’Economia i Finances ha anunciat avui l’aixecament de la mesura de control especial que hi havia sobre La Quinta de Salut l’Aliança des del mes de febrer del 2002. La mesura imposada implicava la substitució de la Junta Directiva de la mutualitat i de les societats del grup i el nomenament d’un administrador únic per part del Departament d’Economia i Finances. Aquesta decisió es va prendre davant l’existència d’un marge de solvència negatiu i de deficiències comptables que impedien conèixer la situació patrimonial de l’entitat. Un cop corregides les circumstancies que varen motivar la intervenció de la Generalitat, el Departament d’Economia i Finances retorna l’entitat als mutualistes en les millors condicions possibles per tal d’assegurar la seva pervivència. En un termini breu de temps, l’Administrador únic, Eduard Spagnolo, convocarà l’assemblea general de l’entitat per tal de procedir al nomenament de la nova junta directiva. El Departament d’Economia i Finances es reserva, temporalment, la facultat d’autoritzar qualsevol operació de constitució o participació en altres entitats que vulgui emprendre l’Aliança.

La bona situació de l’entitat ha propiciat l’avançament de l’aixecament de les mesures de control especials. La Quinta de Salut l’Aliança va seguir escrupolosament el Pla de Rehabilitació 2003-2012, fet que li ha permès la seva redefinició en un nou Pla amb una durada prevista fins l’any 2014. Fruit de l’aplicació del pla i del canvi d’orientació en la gestió, l’entitat va entrar en beneficis l’any 2004, amb uns guanys de 1,7 milions d’euros. La tendència a la millora es va consolidar l’any 2005 amb uns guanys de 4,4 milions d’euros. La previsió per a l’exercici 2006, apunta que el resultat consolidat de l’entitat assolirà els 19,1 milions d’euros.

Les principals actuacions de l’Administrador Únic s’han dirigit a millorar el balanç patrimonial de l’entitat així com a diferenciar l’activitat asseguradora de la prestació de serveis assistencials. L’any 2006 es va signar un conveni de col·laboració i prestació de serveis de caràcter sanitari que dona estabilitat als ingressos del grup fins l’any 2009.

La Quinta de Salut l’Aliança és la primera mutualitat en pòlisses de salut de Catalunya en nombre de socis i va ser creada l’any 1904 per un grup de cambrers de Barcelona. Actualment té 228.000 pòlisses i més de 130.000 mutualistes.

2  

Fitxers adjunts

Documentació Annexa (2)

Documentació Annexa (2)
PDF | 14

Documentació Annexa (1)

Documentació Annexa (1)
PDF | 28