Les tasques d’extinció de l’incendi forestal de Ventalló evolucionen favorablement, malgrat que en els seus flancs encara hi ha punts on hi ha problemes ja sigui pels focus secundaris que s’han generat o pel vent de tramuntana que bufa a la zona.

Pel que fa a les darreres informacions per part del cos dels Mossos d’Esquadra, s’està informant a les persones desallotjades que ja poden anar retornant als seus habitatges. Es confirma que no hi ha constància de persones ferides.

Segons el cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat una superfície de 1.011 hectàrees de les quals 314 pertanyen a Viladamat, 301 són de Tallada d’Empordà, 169’56 d’Albons, 132,44 de Garrigoles i 93’45 de Ventalló. per tipus de superfície cremada: 693’06 hectàrees són de zona arbrada, 98’57 de matollar i 218’63 de conreus.

Pel que fa als efectius que encara treballen al lloc de l’incendi, es mantenen una setantena de dotacions terrestres i 20 mitjans aeris, entre els quals hi ha 2 hidroavions i dues unitats BRIF del Ministeri de Medi Ambient. Pel que fa a d’hidroavió procedent de Saragossa, aquest s’ha retirat cap a un incendi que hi ha a la comunitat de Madrid.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, les carreteres que estaven tallades a causa d’aquest incendi, la C-31 i la carretera local GIV-6311 entre Vilopriu i Garrigoles ja estan obertes des dels volts de les 17.00 hores.

Al voltant de les 20.00 hores, es preveu que es torni a realitzar una nova compareixença de la consellera d’Interior, Montserrat Tura, per dona les últimes actualitzacions.

17.45 hores

1  

Fitxers adjunts

Nou perímetre de l'incendi de Ventalló

Nou perímetre de l'incendi de Ventalló
PDF | 298