Justícia, Drets i Memòria

El conseller de Justícia signa per mitjans digitals un conveni amb la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona pel lliurament de certificats de signatura electrònica a les fundacions

Les 2.053 fundacions inscrites al Departament de Justícia presentaran aquest any els seus comptes anuals amb documents informàtics i amb signatures electròniques reconegudes

query_builder   9 febrer 2006 10:00

event_note Nota de premsa

El conseller de Justícia signa per mitjans digitals un conveni amb la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona pel lliurament de certificats de signatura electrònica a les fundacions

Les 2.053 fundacions inscrites al Departament de Justícia presentaran aquest any els seus comptes anuals amb documents informàtics i amb signatures electròniques reconegudes

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Miquel Valls, han signat digitalment avui un conveni de col•laboració entre ambdues institucions pel lliurament de certificats de signatura electrònica reconeguda a les fundacions i associacions d’utilitat pública inscrites en el Departament de Justícia.

La Cambra proporcionarà a les fundacions i a les associacions d’utilitat pública els certificats de signatura digital reconeguda i els donarà el suport necessari pel correcte funcionament del certificat digital.  Per tal d’impulsar l’ús del servei, el Departament de Justícia i la Cambra faran una campanya de difusió d’un any i durant aquest període la Cambra subvencionarà un certificat per fundació o associació. Aquesta subvenció correspondrà al 50% del preu del certificat digital necessari per generar la signatura digital que cal per presentar els comptes anuals.

Amb aquesta signatura s’obre el camí de col•laboració amb les corporacions que poden promocionar l’ús del certificat de signatura electrònica reconeguda a les fundacions i associacions d’utilitat pública inscrites en els registres del Departament de Justícia, per tal que aquestes entitats puguin presentar els seus comptes anuals mitjançant documents informàtics amb signatures electròniques reconegudes.

El Departament de Justícia, a través de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques, ja va iniciar el passat dia 1 de febrer la signatura de convenis de col•laboració amb els col•legis professionals per tal de què aquestes corporacions s’incorporessin a la presentació de la documentació amb signatura electrònica, en representació de les fundacions.

Presentació via telemàtica dels comptes de les fundacions

La presentació via telemàtica dels comptes de les fundacions és possible gràcies al fet que la Direcció General va impulsar la modificació legislativa, aprovada per la Llei 21/2005, de 29 de desembre, de mesures financeres, de l’article 31 de la Llei 2/2001, de fundacions, cosa que ha permès que les fundacions presentin els comptes anuals al Protectorat per mitjà dels documents informàtics garantits amb les corresponents signatures electròniques reconegudes.

Els documents informàtics s’hauran de lliurar al Protectorat en suport digital o per via telemàtica, d’acord amb els formularis i les condicions que determini una ordre del conseller o consellera del departament que exerceix les funcions del Protectorat. En supòsits excepcionals, aquest òrgan podrà habilitar mecanismes alternatius per a la presentació dels comptes.

El Departament de Justícia, a través de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques, té l’objectiu, entre d’altres, de dur a terme la implantació efectiva de les noves tecnologies dins l’àmbit de les entitats jurídiques sense ànim de lucre, amb la doble finalitat de facilitar a aquestes entitats el compliment de les seves obligacions legals i simplificar al màxim la tramitació dels procediments administratius.

Durant l’any 2005 es va dur a terme el procés de digitalització de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, que s’encarrega d’acadèmies, associacions, fundacions, col•legis professionals, federacions i altres matèries com el dret civil català. Aquest pas ha comportat que la majoria dels tràmits de la Direcció General passin a ser, en aquests moments, en format digital i ha revertit en un millor control de l’estat dels expedients i en la reducció dels processos interns de tramitació.

Totes aquestes actuacions s’emmarquen dins del projecte global de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques, que té per objectiu final la digitalització total de la Direcció General i que els ciutadans iniciïn digitalment i amb signatura electrònica les seves peticions i segueixin la tramitació dels expedients per Internet. 

A l’acte, hi ha assistit també, per part del Departament de Justícia, el secretari general, Joan Turró i el director general de Dret i d’Entitats Jurídiques, Xavier Muñoz Puiggròs. Per part de la Cambra, hi ha assistit el director gerent, Xavier Carbonell i el director de l’`Area de Desenvolupament empresarial, Xavier Ricard, entre altres personalitats.

1  

Fitxers adjunts

Conveni

Conveni
DOC | 86

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia