A causa de l’incendi forestal que crema des d’aquest migdia a l’Alt Empordà, concretament prop de Capmany, es demana a la població evitar tots aquells desplaçament per la comarca de l’Alt Empordà que no siguin imprescindibles.

Les tasques d’extinció de l’incendi segueixen intensament a causa dels focus secundaris que genera i el fort vent que segueix bufant a la zona. El flanc esquerre de l’incendi, que és el més actiu, s’està treballant amb línies d’aigua recolzades amb les descàrregues dels mitjans aeris per evitar que avanci. Per altra banda, el cap de l’incendi i el flanc dret evolucionen favorablement. 

La última previsió del cos d’Agents Rurals indica que el foc pot haver cremat ja 205,16 hectàrees, de les quals 137,16 pertanyen al terme municipal de Capmany, i 68 al terme de Biure.

Segons les últimes informacions del cos de Mossos d’Esquadra, s’ha donat ordre de desallotjament a unes 300 persones de les diverses poblacions, urbanitzacions, masies i càmpings de la zona propera a l’incendi.

Una seixantena de terrestres i 22 mitjans aeris treballen a la zona de l’incendi, un cop incorporats els 4 hidroavions Pelicans cedits pel govern francès.

Cal recordar que segueix activada la fase d’Emergència 1 del Pla Infocat.

A les 20.15 hores, la consellera d’Interior, Montserrat Tura, compareixerà de nou amb els mitjans de comunicació a les dependències de la policia local de Figueres.

19.45 hores

1  

Fitxers adjunts

Perímetre de l'incendi de Capmany

Perímetre de l'incendi de Capmany
PDF | 161