El subdirector de l’Institut Català de l’Energia, Ignasi Nieto, ha informat sobre els comentaris que ha rebut el Pla de l’Energia 2006-15 durant el període d’exposició pública —que va començar el passat 24 de maig fins el 31 de juliol. En aquest sentit, Nieto ha destacat que dels 140 comentaris rebuts al Pla de l’Energia, el 50% aporten suggeriments o donen suport al Pla, mentre que el 23% qüestionen aspectes concrets del document.

Dels 140 comentaris, el 41% són aportacions de ciutadans privats, mentre que el 59% provenen d’institucions. D’entre aquestes institucions, destaquen universitats, col·legis professionals, agents socials, grups ecologistes, partits polítics o altres Departaments de la Generalitat, entre d’altres, tots ells representats de la societat amb notorietat dins els mon de l’energia.

Barcelona ha aportat la meitat dels comentaris

El 55% dels comentaris són aportacions fetes des de les comarques de Barcelona, mentre que el 12% provenen de Girona, i el 10% de Tarragona. A l’hora de valorar aquestes dades, segons Nieto, cal tenir en compte que en el cas de les entitats, la major part disposen de la seva seu social a Barcelona.

Entre les qüestions més freqüents destaquen les relatives a línies elèctriques, l’estalvi i l’eficiència energètica, les energies renovables, els cicles combinats, les nuclears, l’energia eòlica o el protocol de Kyoto.

Pel que fa als canals d’entrada el 47% de les aportacions ha arribat a través de la bústia del ciutadà del Departament de Treball i Energia, mentre que el 25% són cartes adreçades directament al Departament de Treball i Indústria. El mes de juliol ha estat el més intens pel que fa a l’arribada de comentaris (84 de 140).

 El Pla de l’Energia té com a funció fixar els objectius i les línies d’actuació necessàries per desenvolupar una política energètica eficient per Catalunya en l’horitzó del 2015, basada en una estratègia que aposta per més estalvi, més energies renovables i més qualitat. Abasta camps tan diferents com són les energies renovables, la política d’estalvi i eficiència energètica, les infrastructures elèctriques i de gas, i la recerca i el desenvolupament entre d’altres.

L’el·laboració d’aquest pla ha comptat amb la participació de tècnics especialistes de la Generalitat, així com d’experts externs de diversos àmbits del món energètic.

Dimecres, 3 d’agost de 2005

1  

Fitxers adjunts

Dossier comentaris al Pla de l'Energia

Dossier comentaris al Pla de l'Energia
PDF | 164