portaveu

La Generalitat celebra la Diada Nacional amb el 50è aniversari del discurs de Pau Casals a l'ONU i els valors de pau, justícia i llibertat dels pobles com a eix vertebrador

query_builder   7 setembre 2021 14:39

thumb_up Acords del Govern

La Generalitat celebra la Diada Nacional amb el 50è aniversari del discurs de Pau Casals a l'ONU i els valors de pau, justícia i llibertat dels pobles com a eix vertebrador

portaveu
  • La portaveu Plaja ha avançat que el Govern eliminarà aquest divendres la restricció de 10 persones a les trobades i la limitació d’aforament als centres de culte religiosos

 

  • També ha subratllat que la taula de negociació entre els governs català i espanyol prevista per la setmana vinent no és una segona trobada, sinó un “recomençament de la negociació amb l’Estat” per resoldre el conflicte polític existent

 

 

El Govern i el Parlament de Catalunya organitzen conjuntament l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, que aquest any té com a tema central el 50è aniversari del discurs de Pau Casals davant l’Assemblea General de l’ONU per reivindicar els valors de pau, justícia, llibertat dels pobles, cultura catalana i la fraternitat. L’acte, que tindrà lloc dissabte 11 de setembre a les Quatre Columnes a Montjuïc, està dirigit per Marta Bayarri i Jofre Bardagí, i comptarà amb propostes audiovisuals, de música, dansa i pintura i el missatge universal de Pau Casal a través de joves actors i actrius. La Diada d’enguany també serà una “jornada d’autoafirmació, de manifestació de la voluntat col·lectiva de la ciutadania d’una Catalunya Plural i diversa”, tal com ha explicat la portaveu del Govern, Patricia Plaja, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. 

 

La celebració inclou diverses novetats com que el fet que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, lliurarà  la Medalla d’Or de la Generalitat des d’El Vendrell, vil·la nadiua de Pau Casals, i oferirà el missatge institucional des del recinte modernista de Sant Pau, un espai de referència on conviuen història i innovació i que actualment acull un punt de vacunació contra la Covid-19. Aquest any, també per primera vegada, més de trenta edificis i espais emblemàtics d’arreu de Catalunya celebraran jornades de portes obertes els dies 11 i 12 de setembre. D’aquesta manera, se sumaran a les habituals visites obertes que tradicionalment s’han fet aquest dia al Palau de la Generalitat i al Parlament de Catalunya. 

 

A més, amb motiu de l’Onze de setembre, les delegacions de la Generalitat han organitzat diversos actes arreu de Catalunya i a Madrid. També ho han fet les delegacions exteriors, que han preparat una quinzena d’activitats per portar la Diada Nacional arreu del món i homenatjar diversos catalans i catalanes que han deixat petjada a nivell internacional, com l’escriptora Aurora Bertrana a Suïssa, el comte Ramon de Vilana-Perles a Àustria o els exiliats republicans a Mèxic.

 

Plaja ha subratllat que amb tot els actes organitzats, a Catalunya i arreu, el Govern té “la voluntat d’obrir les institucions a la ciutadania i aquest dissabte en serà un exemple simbòlic més”.

 

S’aixeca la limitació de les reunions de 10 persones

 

En referència a la situació de la pandèmia, la portaveu ha avançat que el Govern farà públic aquest divendres una resolució a través de la qual les trobades deixen d’estar limitades a 10 persones, per tant, decauran les restriccions que afecten el dret de reunió i la llibertat de culte restringint l’aforament a centres religiosos. “Ja no hi haurà cap mesura ni restricció que afecti drets fonamentals”, ha destacat la portaveu. El Procicat, reunit a aquesta hora, està acabant d’abordar els detalls de la mesura.

 

Taula de negociació amb l’Estat

 

En resposta a les preguntes dels periodistes, Plaja ha subratllat que la reunió prevista per a la setmana vinent entre els governs català i espanyol “no és una taula de diàleg, és una taula de negociació d’un conflicte polític entre l’Estat espanyol i Catalunya”. En aquest sentit, ha explicat que la propera trobada “no és una segona trobada de la taula sinó un recomençament de la negociació amb l’Estat” ja que a Catalunya “hi ha un nou govern, amb actors nous i ha passat molt de temps des de la primera trobada”. Aquesta “no és una reunió qualsevol ni una reunió més, sinó la negociació més important que ha afrontat el Govern en els darrers anys”, ha reblat Plaja.

 

Agenda del Govern per als propers dies

 

La portaveu ha informat que demà dimecres el president Aragonès es reunirà amb el president del País Valencià, Ximo Puig, mantindrà una trobada amb els agents socials i visitarà la casa natal Joan Fuster. A més, divendres d’aquesta setmana hi  haurà  una reunió de treball en el marc del Pacte Nacional per la Industria presidida pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, amb la presència de tots els departaments implicats, Foment, Pimec, sindicats i col·legis professionals, entre d’altres.

3  

Imatges

Reunió del Consell Executiu

Reunió del Consell Executiu 173

El president durant la reunió del Consell Executiu

El president durant la reunió del Consell Executiu 99

La portaveu del Govern durant la roda de premsa

La portaveu del Govern durant la roda de premsa 3254

3  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 353

Dossier de la Diada Nacional de Catalunya

Dossier de la Diada Nacional de Catalunya
PDF | 10149

Cartell de la Diada 2021

Cartell de la Diada 2021
PDF | 4801

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined