El portaveu durant la roda de premsa d'avui
  • El portaveu agraeix al cos docent i a les famílies la seva col·laboració i suport, sense els quals un govern “no podria plantejar una política d’immersió lingüística”

  • L’Executiu ha aprovat avui la modificació de la Llei dels centres de culte que garantirà el principi d’autonomia local
  • D’altra banda, el Govern destinarà 3,3 milions d’euros a la formació de més de 1.100 joves com a administratius polivalents de les pimes

 
El portaveu i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha iniciat avui la seva intervenció en la roda de premsa parlant del curs escolar que va començar ahir oficialment, i del qual ha destacat que és “un inici de curs en normalitat en un marc d’excepcionalitat per la situació pressupostària,  conseqüència de l’herència rebuda, per la crisi econòmica i pels atacs a la llengua catalana a l’escola”. En aquest sentit, el portaveu ha dit que “gràcies als mestres i professors” s’ha demostrat que “amb menys es pot fer més” i ha agraït també a les famílies i a la societat en general el seu suport en aquests moments de dificultats, tot recordant que sense la seva col·laboració un govern “no podria plantejar una política d’immersió lingüística”.
 
D’altra banda, i en relació a la qüestió de la immersió lingüística, Homs ha recordat que l’agressió contra el nostre model “no només ve del PP”. El portaveu ha respost a la ministra Chacón, que emplaçava el partit que dóna suport al Govern a demanar al PP la retirada del recurs contra la LEC. “El que hauria de fer la ministra és convèncer el govern espanyol de retirar el Reial Decret de la tercera hora”, un plet “plantejat en època del tripartit” per incorporar una tercera hora de castellà a les escoles, la qual cosa, segons Homs, va en contra de la política d’immersió lingüística”. “Des del Govern –ha reblat - hem de demanar al Govern espanyol que retiri aquest decret”.
 
Pel que fa als Acords de Govern aprovats avui, destaca la modificació de la Llei dels centres de culte que garantirà un absolut respecte al principi d’autonomia local i tindrà en compte les necessitats pròpies de cada municipi. Una modificació que soluciona alguns “problemes d’aplicació pràctica” que havia generat aquesta regulació des de la seva aprovació. A partir de l’aprovació de la llei, els ajuntaments no estaran obligats a reservar sòl, sinó que ho faran per “raons de necessitat”, la qual cosa “ajudarà a guanyar en autonomia municipal”.
 
El nou redactat de la llei elimina també l’obligació dels municipis d’adequar el planejament general a les previsions de la llei en un termini de 10 anys, un període “inassolible”. A més, el nou text introdueix la necessitat de prendre en consideració el grau d’implantació i d’arrelament de cadascuna de les esglésies, confessions i comunitats religioses al nostre país i preveu el compliment de les condicions tècniques respectant les característiques arquitectòniques, culturals, de tradició, històriques i els elements artístics perquè sinó “acabaríem amb situacions absurdes o impossibles de complir”.
 
Més mesures de simplificació administrativa
 
Dins de l’objectiu del Govern d’impulsar la simplificació administrativa, avui s’ha aprovat també un projecte de llei per incentivar la creació de noves fundacions amb el propòsit de fer “més competitiu el fet de registrar fundacions a Catalunya” i que no passi que, per exemple “algú acabi anant a Madrid” a registrar-la “perquè allà és més barat”. Entre d’altres coses, el projecte que arribarà al Parlament disminueix les quanties necessàries per constituir fundacions, així com els percentatges relatius a les aportacions successives, de manera que la dotació inicial mínima necessària passarà de 60.000 a 30.000 euros.
 
Ajuts per a la formació dels joves
 
Un altre dels acords destacats avui és la contribució del Govern a la formació de 1.170 joves com a administratiu polivalent per a petites i mitjanes empreses (pimes) a través d’un conveni signat pel amb la Fundació Privada Inform. Mitjançant aquest conveni, el Departament d’Empresa i Ocupació subvenciona amb 3,3 milions d’euros un programa de formació per a joves, prioritzant aquells que es trobin en situació d’atur. El portaveu ha recordat que “l’índex d’inserció dels joves que han participat en els darrers tres anys en la formació és del 70%”.
 

2  

Imatges

Fotografia del Consell Executiu

Fotografia del Consell Executiu 2603

Fotografia del portaveu del Govern durant la roda de premsa

Fotografia del portaveu del Govern durant la roda de premsa 417

4  

Vídeos

Tall de veu del portaveu sobre l'inici de curs

Tall de veu del portaveu sobre la reforma de la Llei de culte

Tall de veu del portaveu sobre el decret de la tercera hora del castellà

Vídeo de la roda de premsa

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 699