• El servei al ciutadà, principal eix de les polítiques de seguretat del Govern
  • El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, reitera el rebuig al nou objectiu de dèficit fixat pel govern espanyol: “No és ni just, ni proporcionat, ni rigorós, ni seriós”
Tall de vídeo del conseller Puig
El Govern ha aprovat avui el Pla general de Seguretat de Catalunya 2012-2013, que inclou mesures concretes per “lluitar amb major fermesa contra la delinqüència” i “garantir un país on els ciutadans se sentin lliures”, segons ha destacat el conseller d’Interior, Felip Puig, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Ara el pla serà remès al Parlament per a la seva tramitació definitiva.
 
El document situa el ciutadà com a destinatari principal de les polítiques de seguretat, concretades en 158 actuacions específiques per “combatre la delinqüència i reforçar la convivència social”, ha explicat Puig.
 
Pel que fa a la lluita contra la delinqüència, el pla reforça les accions per combatre el crim organitzat; el cibercrim, amb especial atenció a la pornografia infantil per Internet; la delinqüència que te impacte en l’activitat econòmica, i l’especialitzada, amb la implantació de mesures per tal d’evitar l’ocupació d’immobles i agilitar-ne la desocupació.
 
Des del punt de vista legislatiu, en el pla s’estableix que el Govern aprovarà aquesta legislatura una nova llei que reguli els drets i els deures en l’ús de l’espai públic i que garanteixi “l’exercici de la llibertat a l’espai públic” . ha explicat Puig, que ha avançat que la llei, entre d’altres aspectes, estarà orientada a “alliberar l’espai públic de l’exercici de la prostitució”. També s’establirà una nova regulació per incrementar la seguretat a les platges.
 
El Govern també elaborarà una nova llei d’espectacles i activitats per “conciliar” el dret a la convivència ciutadana i l’activitat econòmica lligada a l’oci i a les activitats recreatives. La revisió del marc legislatiu es completarà amb l’elaboració de les lleis de seguretat pública i i de Protecció i Seguretat Civil, amb els objectius clars de “lluitar contra la delinqüència” i “preparar-nos contra l’emergència”, ha assenyalat el conseller d’Interior.
 
En aquest sentit, ha detallat Puig, també es treballarà per assolir una “major coordinació” entre les diferents unitats de seguretat pública i de seguretat civil de la Generalitat i de les administracions locals, amb una reformulació de les sales de comandament, dels sistemes d’informació i de les infraestructures de comunicació.
 
La protecció de les víctimes també és una prioritat del pla, i per aquest motiu s’està avançant en la implantació a tot el territori dels instruments previstos al pla d’atenció a les víctimes de la violència masclista, així com la posada en marxa del Servei d’Informació i Atenció per als afectats per accidents de trànsit. Des del punt de vista de la seguretat viària, s’implantaran controls de velocitat per trams.
 
Finalment, amb aquest pla el Govern vol prestigiar el cos dels Mossos d’Esquadra i reforçar model de policia integral de Catalunya, completant els traspassos de competències en salvament marítim, flora i fauna. També treballarà perquè el cos dels Mossos d’Esquadra sigui present a les xarxes internacionals.
Tall de vídeo del portaveu Homs
El Govern reiterarà el rebuig al nou ajustament del dèficit en el Consell de Política Fiscal i Financera d’aquesta tarda
 
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat que el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, fixarà aquesta tarda la posició del Govern respecte de l’anunci del govern espanyol sobre l’objectiu de dèficit durant la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.
 
Homs ha reiterat el rebuig de l’executiu a aquesta nova distribució del dèficit. “No compartim en absolut com l’Estat està enfocant aquesta qüestió”, ha dit Homs, qui ha afegit que el plantejament del govern espanyol “ni és just, ni proporcionat, ni rigorós ni seriós des del punt de vista de combinar el compliment del dèficit i les actuals competències”. Tenim expertesa en això, ja portem uns quants mesos fent política d’austeritat, ha recordat el portaveu. “És en aquest sentit de seriositat i rigor, de no fer-se trampes al solitari, que el conseller Mas-Colell avui farà una proposta al govern central”, ha anunciat Homs.
 
El portaveu també ha volgut reiterar “l’agraïment” de l’Executiu al conjunt de les forces polítiques de l’oposició de “fer costat al Govern davant d’aquesta situació”.
 

1  

Imatges

Fotografia roda premsa

Fotografia roda premsa 593

3  

Vídeos

Tall de vídeo del conseller Puig

Tall de vídeo del portaveu Homs

Roda de premsa íntegra

2  

Fitxers adjunts

Fotografia Consell Executiu

Fotografia Consell Executiu
JPG | 454

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 1335