• S’establirà un canal permanent i fluid de comunicació amb els mitjans internacionals per traslladar-los directament qüestions com la situació econòmica i fiscal de Catalunya, la competitivitat empresarial i científica o l’atractiu turístic del país

 

  • El portaveu assegura que el president afronta del debat d’aquesta tarda “amb esperit constructiu, ànim ferm i molt serè”

 

  • Davant les reaccions “desconcertants” del Govern de l’Estat i del principal partit de l’oposició Francesc Homs insta a “fer el nostre propi camí”, “fer bé les coses” i “no deixar mai cap porta tancada al diàleg”

Francesc Homs durant la roda de premsa de Govern
El Govern ha aprovat el Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques Eugeni Xammar amb l’objectiu d’impulsar la projecció internacional de Catalunya a través d’un contacte permanent i fluid amb els mitjans de comunicació d’arreu del món. El Govern considera imprescindible establir aquest canal permanent de comunicació amb els professionals de la informació en un context on, segons el portaveu del Govern,  “es constata un creixement de l’interès del què passa a Catalunya per part dels mitjans internacionals”.  L’objectiu del programa és   “assolir una acció exterior eficaç, coherent i coordinada amb tots els actors que actuen a l’escenari internacional” i per garantir un “diàleg proper i continu amb els generadors d’opinió” internacionals, tal com recull el Pla de Govern 2011-2014.

La situació econòmica i fiscal de Catalunya, la competitivitat empresarial i científica o l’atractiu turístic del país seran alguns dels eixos d’aquest canal permanent de comunicació, que també treballarà en tots aquells àmbits que siguin d’interès per a l’opinió pública internacional.


Debat de política general i reaccions del Govern Espanyol

Preguntat sobre el contingut del discurs del president en debat de política general d’aquesta tarda el portaveu del Govern i secretari general de la presidència, Francesc Homs, s’ha limitat a assenyalar que el president del Govern afronta el debat “amb esperit constructiu, ànim ferm i molt serè”.

El portaveu ha considerat “desconcertants” les reaccions tan del Govern de l’Estat com del principal partit de l’oposició sobre els plantejaments sobiranistes de Catalunya i ha subratllat que en tot aquest procés les instàncies polítiques de l’Estat espanyol han passat de tractar la qüestió catalana “des de la més absoluta de les indiferències a una multiplicitat de reaccions que et deixen sorprès”.

Davant aquesta situació des de Catalunya “hem de fer les nostres propostes, el nostre propi camí, centrar-nos en allò que depèn de nosaltres, fer bé les coses i no deixar mai cap porta tancada al diàleg”, ha reblat.

Altres acords de Govern
El Govern també ha autoritzat la licitació del contracte per a la Governança del nou model TIC de la Generalitat de Catalunya. El portaveu ha aclarit que un cop acabat el procés de contractació de serveis que ja coneixen, el CTTI licitarà ara la prestació de l’estratègia dissenyada per garantir la correcta implementació d’aquest model TIC. El contracte es dividirà en dos lots i tindrà un valor estimat de 55,5 milions d’euros i una durada de 4 anys, més 2 d’opcionals.

Entre altres acords aprovats també cal destacar la posada en marxa del procés per a l’elaboració de la Llei de ciència de Catalunya o l’inici dels treballs  d’elaboració del llibre sisè del Codi civil català, que culminarà la tasca legislativa més important en l’àmbit del dret civil privat. La primera llei del llibre sisè, que regula el contracte de compravenda, posarà a disposició del mercat jurídic i econòmic un instrument important per a l’intercanvi de drets i serveis. El Govern també dóna llum verd a la modificació del llibre cinquè per superar les deficiències detectades pels operadors jurídics, com representants de la magistratura i dels col·legis d’administradors de finques

El Govern també ha aprovat el decret llei que permet que els empleats públics puguin percebre el 100% de la retribució a partir de la tercera setmana de baixa laboral així com la memòria prèvia a l’inici de la tramitació de l’Avantprojecte de llei de les cooperatives de Catalunya, que fomenta una organització flexible i competitiva de les entitats.

3  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa del portaveu del Govern

Insert de vídeo: el portaveu destaca la importància de l'aprovació del Programa Internacional Xammar

Insert de vídeo: el portaveu destaca que el president afronta amb "serenor i actitud constructiva" el Debat de Política General

2  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 312

Fotografia reunió Consell Executiu

Fotografia reunió Consell Executiu
JPG | 2846