• La major part de les places corresponen a col·lectius considerats prioritaris, com ara sanitaris, docents, mossos d’esquadra i personal de serveis socials
  • Munté nega qualsevol crisi de confiança al Govern i anuncia un acte abans de Sant Jordi per refermar el seu compromís amb el referèndum
  • El Govern autoritza un conveni amb l’Estat per accedir a les dades tècniques dels vehicles i avançar en les mesures de millora de la qualitat de l’aire
Roda de premsa del Govern
El Govern ha aprovat l’oferta d’ocupació pública de la Generalitat per al 2017, que preveu la convocatòria de 7.721 places, que es destinen majoritàriament a cobrir àmbits i sectors considerats prioritaris i que afecten el funcionament dels serveis públics essencials. Així, 2.500 places corresponen a l’àmbit sanitari, és a dir, metges i infermeria; 2.000 són docents; 505, mossos d’esquadra, i 150, bombers, entre altres col·lectius.
 
“Es tracta de l’oferta d’ocupació pública més important que aprova el Govern en els darrers sis anys”, segons ha destacat la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. La consellera ha subratllat que, amb aquesta convocatòria, l’Executiu “posa l’accent en l’atenció directa a la ciutadania”.
 
“És una bona notícia perquè el Govern feia temps que no podia fer una convocatòria tan important i perquè disposarem de nous serveis, d’incorporació de nou talent, i de consolidació de llocs ocupats ara per interins, amb la reducció de la temporalitat que suposa”, ha afegit Borràs.
 
La darrera convocatòria es va fer el 2015 i va ser de 1.230 places. L’Acord de Govern d’avui dona compliment al compromís adquirit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que en el debat de política general al Parlament de Catalunya va anunciar que un cop aprovats els pressupostos es procediria a aprovar aquesta oferta pública. La xifra de places respon a les taxes de reposició acumulades de 2016 i 2017 que, per ambdós anys, és del 100% en col·lectius prioritaris i del 50% en la resta.
 
L’oferta va ser tractada en la darrera Mesa General de Negociació dels Empleats Públics, on estan representades l’Administració i les organitzacions sindicals de la funció pública. També en el marc de la Mesa, el Govern va anunciar que començarà a treballar en un procés d’estabilització de la plantilla i reducció de la temporalitat, amb un pla a tres anys vista, per a places de determinats sectors que fa més de tres anys que estan ocupades per interins.
 
Distribució per col·lectius de l’oferta d’ocupació
 
A més de les places del sector sanitari, els docents, els mossos d’esquadra i els bombers, l’oferta d’ocupació pública aprovada també preveu la convocatòria de 300 places de funcionaris de presons, 100 d’agents rurals i 68 d’inspectors i tècnics de l’Agència Tributària de Catalunya. Així mateix, també es convocaran 210 places per a titulats de diverses especialitats, com ara enginyeria, advocacia, arxivística o biblioteconomia, i 790 places de cossos generalistes, que inclouen 400 places del cos superior d’administració general i 390 d’administratius.
 
D’altra banda, es preveu la convocatòria de 946 places de personal laboral, de les quals 556 corresponen a categories finalistes del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i 380 a tècnics especialistes d’educació infantil del Departament d’Ensenyament. Les 10 restants són professorat de l’INEF.
 
Del total de places ofertes, es garanteix una reserva d’un mínim del 7% perquè siguin cobertes per persones amb discapacitat. D’aquest percentatge, un 5% es destina a persones amb discapacitat física, mentre que un 2% es reserva per a les que acreditin discapacitat intel·lectual. Les places per a personal amb discapacitat intel·lectual (col·lectiu DIL) són, per tant, 151, que es preveuen de l’agrupació professional de subalterns i del cos d’auxiliar, quan se’n facin convocatòries.
Desglossament places
.
Munté nega qualsevol crisi de confiança al Govern i anuncia un acte abans de Sant Jordi per refermar el seu compromís amb el referèndum

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat durant la roda de premsa que l’Executiu està “plenament conjurat” a que les legítimes diferències que hi hagi en l’espai dels partits polítics en relació amb el procés independentista no afectin els espais conjunts de Junts pel Sí al grup parlamentari o al propi Govern, i ha negat qualsevol crisi de confiança en el si del Govern.
 
“Estem molt tranquils, molt disposats a continuar treballant en un marc de confiança i de cohesió interna perquè l’objectiu que tenim entre mans és massa important perquè qualsevol discussió o plantejament, totalment legítims, perjudiqui aquest compromís, especialment en el tram final del procés”, ha afirmat Munté.
 
En aquest sentit, la portaveu ha anunciat un acte que se celebrarà abans de Sant Jordi i en el qual el Govern refermarà la seva voluntat de culminar el procés sobiranista amb la celebració d’un referèndum perquè els ciutadans puguin decidir el futur polític de Catalunya.
 
Un compromís amb el referèndum per al qual el Govern se sent “carregat d’arguments” i “reforçat” després de les darreres enquestes publicades per diversos mitjans de comunicació, que mostren el “suport majoritari” que aquesta “sortida democràtica” té a Catalunya.
 
“Existeix una voluntat clara que el referèndum sigui pactat, com el vol el Govern, i ens preguntem si aquesta majoria tan clara i tan diàfana no interpel·la directament el Govern de l’Estat”, ha conclòs.
 
El Govern autoritza un conveni amb l’Estat per accedir a les dades tècniques dels vehicles i avançar en les mesures de millora de la qualitat de l’aire
 
El Govern també ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Direcció General de Trànsit (DGT), dependent del Ministeri de l’Interior, que permetrà a la Generalitat tenir accés a la informació tècnica dels vehicles registrats per la DGT amb l’objectiu “d’avançar en les mesures de millora de la qualitat de l’aire”, segons ha destacat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté.
 
Una de les mesures per impulsar sistemes de transport més nets i sostenibles és la bonificació del preu dels peatges de titularitat de la Generalitat de Catalunya per a vehicles de baixes emissions de contaminants. Per determinar si aquest descompte és aplicable, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha de verificar característiques tècniques dels vehicles per als quals se sol·licita. Amb el conveni que ara s’aprova, el procediment serà més àgil tant per als possibles beneficiaris com per a la Generalitat.
 
D’altra banda, l’accés a aquestes dades tècniques permetrà al Govern tenir una radiografia més acurada del parc mòbil que circula a Catalunya i les emissions de contaminants a l’atmosfera que genera el trànsit. Aquestes dades serviran de base per dissenyar noves polítiques de millora de la qualitat de l’aire.
 
 
El Govern aprova nous complements per a les famílies que acullen infants tutelats
 
El Govern ha aprovat la creació de nous complements i ha fixat nous imports addicionals a la prestació per l'acolliment de menors d'edat tutelats per la Generalitat. La revisió del suport econòmic que reben les famílies acollidores s’emmarca en el pla estratègic per a la promoció de l’acolliment que ha endegat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
 
Els complements fan referència, entre d’altres, al grau de discapacitat de l’infant, al nombre de menors d’edat acollits o al complement per urgència i diagnòstic (700 euros al mes).
 
 
El Govern crea el Programa Campanya Forestal per a l’any 2017
 
El Govern ha signat l’acord pel qual, davant l’arribada dels mesos d’estiu, es crea el Programa Campanya Forestal adreçat a la lluita contra els incendis forestals i autoritza la contractació del personal necessari per tal de donar suport a la capacitat operativa dels Bombers de la Generalitat. En el marc d’aquest programa, que tindrà una durada màxima de 6 mesos, el Govern ha autoritzat la contractació dels recursos humans necessaris i la cobertura amb personal interí de les places de caràcter administratiu.
 
 
El Govern engega el programa per concentrar tots els serveis d’atenció als ciutadans de les Terres de l’Ebre en una única seu a Tortosa
 
El Govern ha acordat el Programa per posar en funcionament la seu corporativa de Tortosa de l’Administració de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, que es troba pràcticament finalitzada. El nou edifici, ubicat al costat del Palau Abària, a la nova plaça de Gerard Vergés de Tortosa, concentrarà els serveis d’atenció a la ciutadania que presten actualment els serveis territorials dels diferents departaments, repartits en 15 locals i oficines diferents. Amb la finalitat d’aconseguir la millor organització administrativa, el Programa comprèn un projecte per definir el model funcional d’aquest nou edifici, que es caracteritzarà per la prestació centralitzada d’uns serveis comuns i d’un arxiu únic per a tots els serveis territorials.
 
Els serveis comuns dels diferents departaments que s’unificaran agruparan tots els serveis territorials de Tortosa, llevat dels corresponents als departaments de Cultura i d’Ensenyament. El Programa creat tindrà una durada que s’estendrà, com a màxim, fins a sis mesos després de la data de trasllat de l’última unitat. Per la seva banda, el Comitè de Coordinació de l’Administració de la Generalitat al Territori, que ha informat favorablement sobre la proposta de la posada en funcionament de la nova seu, vetllarà per impulsar la posada en funcionament dels edificis corporatius de la Generalitat de Catalunya al territori.     


El Govern declara bé cultural d’interès nacional el nucli de Palau-sator i les esglésies de Sant Joan Baptista de Vinaixa i de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega
 
 El Govern ha acordat declarar bé cultural d'interès nacional el nucli de Palau-sator (Baix Empordà) i les esglésies de Sant Joan Baptista de Vinaixa (Garrigues) i de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega (Urgell).
 
El conjunt de Palau-sator s’origina al voltant d’un castell anterior al segle X, mentre que l’església de Sant Joan Baptista és un exemple singular de l’arquitectura religiosa catalana de transició entre el romànic i el gòtic. De la seva banda, la singularitat de l’església de Santa Maria de l’Alba és notable, ja que permet veure el procés de disseny i d’edificació d’una església barroca construïda de nova planta.
 
 

Nomenaments
 
Finalment, el Govern ha aprovat el nomenament de Jaume Casals com a   rector de la Universitat Pompeu Fabra, i de Pere-Joan Cardona com a president del Consell d'Administració de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya.
 

3  

Imatges

Foto de la roda de premsa. Autor: Jordi Bedmar

Foto de la roda de premsa. Autor: Jordi Bedmar 1043

Foto del president, el vicepresident i la consellera de la Presidència dirigint-se a la reunió del Govern. Autor: Rubén Moreno

Foto del president, el vicepresident i la consellera de la Presidència dirigint-se a la reunió del Govern. Autor: Rubén Moreno 2958

Fotografia de la reunió del Govern. Autor: Rubén Moreno

Fotografia de la reunió del Govern. Autor: Rubén Moreno 2991

1  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en PDF

Acords del Govern en PDF
PDF | 216