Consell de Govern

El Govern aprova noves inversions en obra pública

query_builder   6 juliol 2010 16:23

thumb_up Acords del Govern

El Govern aprova noves inversions en obra pública

 • Avui s’ha aprovat l’actualització del Pla Econòmic i Financer d’Ifercat fins a 4.206 milions d’euros
 • Es destinaran més de 1.700 milions a la construcció del centre de preventius de Barcelona i la centre penitenciari Els Plans de Tàrrega
 • Un altra de les partides aprovades és la de 13 milions d’euros per a equipaments esportius a Barcelona
 • També s’ha acordat concedir un ajut de més de 2,2 milions d’euros al Servei d’Ocupació de Catalunya per formar més de 700 joves com a tècnics en gestió de petites i mitjanes empreses
 • D’altra banda, el Govern subvencionarà amb 22,2 milions d’euros programes per a la cooperació al desenvolupament

Roda de premsa del Govern a càrrec del conseller Nadal
El Govern ha aprovat avui l’actualització del Pla Econòmic i Financer d’Ifercat  -l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya per conservar, gestionar i administrar infraestructures, adscrita al Departament de Política Territorial i Obres Públiques- fins a 4.206 milions d’euros. Amb aquest acord es garanteix la continuïtat de les obres de la L-9 del metro, entre altres inversions.
 
Segons ha declarat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, a la roda de premsa posterior a la reunió del consell de Govern, “el Govern ha continuat aprovant acords que afavoreixen processos per sortir de la crisi” amb l’objectiu “de mantenir un bon nivell d’inversió pública”. Nadal ha destacat també que “malgrat la retallada i els ajustos que obliga la necessitat de reduir el dèficit públic” es fan “passes endavant de caràcter positiu”.
 
En l’àmbit de la justícia, el Govern ha aprovat una despesa de 1.749 milions d’euros per construir, conservar i fer front als pagaments del dret de superfície de dos nous centres penitenciaris. D’una banda destinarà 960 milions al centre de preventius de Barcelona -que substituirà l’actual presó Model- i de l’altra, n’invertirà 789 en el centre penitenciari Els Plans, que es construirà al municipi de Tàrrega. El conseller Nadal ha declarat que això suposa el “final d’un procés del qual fa dècades que se’n parla” i que “ningú mai no havia gosat emprendre el que representava la inversió substitutòria per tal de fer possible el tancament de la presó Model”.
 
Pel que fa al nou equipament de la Zona Franca, tindrà una capacitat per a 1.200 interns, mentre que la presó de Tàrrega podrà allotjar-ne 750. Cal recordar que actualment ja s’han posat en marxa el CP Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires), el CP Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada) i el CP Joves (La Roca del Vallès). La presó de la Trinitat (Barcelona) ha deixat de funcionar com a centre penitenciari de règim ordinari.
 
Condicionament d’equipaments esportius a Barcelona
 
El Govern ha aprovat invertir 13 milions d’euros per dur a terme 9 actuacions destinades a construir o condicionar equipaments esportius de xarxa bàsica ala ciutat de Barcelona. L’objectiu d’aquesta inversió és garantir l’accés a la pràctica esportiva a tot tipus de població i en les millors condicions de qualitat.
Concretament realitzarà actuacions als equipaments següents:
 
 • Piscina coberta del CEM Via Favència
 • Pavelló del CEM Berenguer de Palau
 • Pavelló CEM Artesania
 • Pavelló del CEMPiscina Sant Jordi
 • Piscina coberta i Pavelló del CEM Energia
 • Pavelló del CEM La Sagrera
 • Pavelló CEM Horta
 • Piscina coberta i Pavelló del CEM cotxeres de Borbó
 • Piscina coberta i Pavelló del CEM Parc de La Ciutadella
 
El Govern ajuda a formar més de 700 joves com a tècnics en gestió per a petites i mitjanes empreses
 
El Govern ha acordat també la signatura d’un conveni amb la Fundació Inform-Institut per a la formació de joves en l’àmbit de l’administració empresarial. A través d’aquest s’ajuda a formar més de 700 joves com a tècnic en gestió per a petites i mitjanes empreses. La dotació econòmica per aquest programa de formació que impulsa el Govern és de 2,2 milions d’euros.
 
La Fundació Inform-Institut realitza, mitjançant aquest conveni, 47 accions formatives de l’especialitat tècnica en gestió de petites i mitjanes empreses de 644 hores de durada cadascuna. Els joves participants fan un itinerari formatiu personalitzat d’acord amb les seves necessitats. A més aprenen en un context en el qual es viu l’ambient laboral i es desenvolupen les condicions d’una relació de treball.
 
El Govern destina 22,2 milions d’euros a subvencionar programes de cooperació al desenvolupament fins al 2012
 
D’altra banda, el Govern ha aprovat una partida de 22 milions d’euros per subvencionar programes de cooperació al desenvolupament i solidaritat internacional. Aquesta xifra es dividirà en tres imports de 7,4 milions d’euros per a cadascuna de les tres anualitats contemplades (2010, 2011 i 2012). 
 
Altres acords
 
Altres acords de Govern aprovats avui han estat l’aprovació d’una carència de 2 anys pels titulars d’explotacions de flor i planta ornamental que havien subscrit préstecs l’any 2008 a causa de la sequera; el conveni de col·laboració amb l’Estat per al cofinançament dels treballs de detecció via satèl·lit de les superfícies de conreus que han demanat els ajuts a la Unió Europea i la creació del Llibre Blanc de bones pràctiques de recerca i innovació a l’administració catalana.

3  

Vídeos

Roda de premsa del Govern íntegra

Nadal destaca l'esforç que fa el Govern en obra pública malgrat la crisi

Nadal comenta la importància de les inversions en centres penitenciaris

3  

Fitxers adjunts

Foto del Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar)

Foto del Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar)
JPG | 225

Foto de la roda de premsa del Govern (autor: Jordi Bedmar)

Foto de la roda de premsa del Govern (autor: Jordi Bedmar)
JPG | 128

Acords de Govern en format PDF

Acords de Govern en format PDF
PDF | 275

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined