SignApp

Una nova app reuneix els vocabularis específics en llengua de signes catalana

query_builder   19 juny 2023 09:32

event_note Nota de premsa

Una nova app reuneix els vocabularis específics en llengua de signes catalana

  1. SIGNAPP, una mà de signes és una aplicació creada per ACILS, Associació d'intèrprets de llengua de signes i guia-intèrprets de Catalunya
  2. La nova aplicació respon a la necessitat de vocabularis tècnics en llengua de signes catalana

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, va presentar divendres 16 de juny la presentació de SIGNAPP, una mà de signes, una aplicació creada per l’Associació ACILS amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística. L’acte va tenir lloc al Palau Marc i també hi van participar el president de l’entitat, Albert Llaurens, i el secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila. Aquest acte és el primer d’un seguit de presentacions que s’organitzaran per diverses poblacions de Catalunya.


SignApp{"name":"2023/06/19/09/33/c9538d55-e006-4e12-9971-851386677d7e.jpeg","author":"Arnau Pascual","type":"0","location":"0","weight":349019}


Garriga ha recordat que el Govern està compromès amb la Llengua de Signes Catalana i que la creació de l’aplicació SIGNAPP “demostra que sou una comunitat lingüística activa, i que la terminologia de la llengua de signes catalana no para de créixer i d’especialitzar-se en tots els camps”. La consellera Garriga ha transmès que “la riquesa lèxica anirà lligada a la igualtat d’oportunitats dels usuaris signants”.

SIGNAPP, una mà de signes és una aplicació de l’Associació ACILS que conté un recull de glossaris específics en llengua de signes catalana (LSC). Aquesta eina s’ha creat amb l’objectiu de crear un espai únic per a consultes de signes d’àmbits específics, com el jurídic, el polític o el sanitari, i també d’àmbits menys comuns com l'enginyeria aeronàutica, on la terminologia és molt més tècnica.

Els principals destinataris de l’aplicació són els intèrprets, les persones sordes, els professionals d’àmbit educatiu i els especialistes, però la facilitat d’ús la fa útil per a qualsevol persona interessada en la llengua de signes catalana. Està disponible per a dispositius Android i iOS.

ACILS, Associació d'intèrprets de llengua de signes i guia-intèrprets de Catalunya és l'entitat que representa i defensa els interessos dels professionals d’aquest sector. Es va crear l'any 1991 i col·labora amb l'Administració pública per millorar la situació de la professió.


SignApp{"name":"2023/06/19/09/39/89f21f37-93a1-44fa-ad73-caee2c9afacc.jpeg","author":"Arnau Pascual","type":"0","location":"0","weight":260283}


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined