Presentació de la X Viquimarató de llengua catalana a Girona

Viquimarató presencial a Girona per ampliar els continguts de la Viquipèdia sobre vocabulari esportiu

query_builder   22 novembre 2023 13:16

event_note Nota de premsa

Viquimarató presencial a Girona per ampliar els continguts de la Viquipèdia sobre vocabulari esportiu

  1. L’organitzen els Serveis Territorials de Cultura i la Representació Territorial de l’Esport a Girona, Amical Wikimedia i el GEiEG
  2. Tindrà lloc el dia 24 de novembre a les instal·lacions del GEiEG de Palau Sacosta
Presentació de la X Viquimarató de llengua catalana a Girona
Presentació de la X Viquimarató de llengua catalana a Girona
{"name":"2023/11/22/13/08/b5095d9e-e096-4d70-baa4-a9bc48c09ace.jpeg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":417566}

Durant la setmana del 23 al 29 de novembre tindrà lloc la X Viquimarató de la Llengua Catalana, que aquest any es dedica al vocabulari esportiu per tal de millorar la presència de la llengua catalana en un àmbit tan transversal i sensible per a la seva vitalitat com és el de l’esport. Aquest esdeveniment l’organitzen anualment el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Política Lingüística, i Amical Wikimedia, amb la col·laboració de tots els territoris de parla catalana. Aquest any compta també amb la participació de la Secretaria General de l’Esport.

La Viquillengua d’enguany es dirigeix a tots els usuaris que vulguin editar els articles de la Viquipèdia en català sobre vocabulari esportiu per ampliar-ne els continguts, a partir d’una llista d’articles per crear i millorar .

A més de la participació individual en línia, es convoquen diversos actes presencials per afavorir-ne la participació i promoure la iniciació dels qui no han editat mai a la Viquipèdia. A Girona, els Serveis Territorials de Cultura, la Representació Territorial de l’Esport, Amical Wikimedia i el GEiEG han unit esforços per organitzar una viquimarató presencial divendres 24 de novembre, de 17.30 a 21 h, a les instal·lacions d’aquesta entitat esportiva a Palau Sacosta.

La Viquimarató començarà amb un taller d’edició a la Viquipèdia a càrrec de Miquel Duran, d’Amical Wikimedia, que també oferirà el seu guiatge al llarg de la sessió. Per participar-hi només cal inscriure-s’hi prèviament (a l’apartat “Participants” d’aquest enllaç o enviant un correu a viquillengua@wikimedia.cat) i dur un ordinador portàtil.

S’oferirà un petit refrigeri a les persones assistents, que també rebran un obsequi per agrair la seva participació. A banda d’això, hi haurà un concurs entre els participants més actius de Catalunya, amb premis relacionats amb l’àmbit de l’esport, entre altres una entrada doble per a una jornada completa en una instal·lació del GEiEG.

Trobareu tota la informació en aquesta pàgina de la Viquipèdia: https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:X_Viquimarat%C3%B3_de_la_Llengua_Catalana.

2  

Imatges

Imatge X Viquimarató de llengua catalana a Girona

Imatge X Viquimarató de llengua catalana a Girona 1536092

Presentació de la X Viquimarató de llengua catalana a Girona

Presentació de la X Viquimarató de llengua catalana a Girona 417566

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined