Foto de grup

Garriga: "El Departament de Cultura aposta per la Col·lecció Nacional perquè és de tot el país, de tota la gent"

query_builder   17 febrer 2023 12:20

event_note Nota de premsa

Garriga: "El Departament de Cultura aposta per la Col·lecció Nacional perquè és de tot el país, de tota la gent"

  1. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha anunciat que el Departament de Cultura seguirà apostant per la Col·lecció Nacional i està previst destinar 2,6 milions d’euros el 2023
  2. El 2022, el Departament de Cultura ha destinat 2,4 milions a la Col·lecció Nacional i s’han adquirit 974 objectes i fons patrimonials, amb l’objectiu de completar els buits de les col·leccions públiques d’art contemporani, fotografia, còmic i il·lustració i béns mobles
  3. Garriga: “Les adquisicions de la Col·lecció Nacional ajuden al sector, reforcen la presència dels artistes d’arreu del territori, permeten equilibrar el sistema artístic català, i ajuda a completar les col·leccions temàtiques dels equipaments patrimonials de Catalunya”
Foto{"name":"2023/02/17/12/17/b410bec2-1d4f-48a3-bb6f-a164094f430c.jpeg","author":"Arnau Pascual_Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":110759}

El 2022, el Departament de Cultura ha destinat 2.392.385 euros a la compra d’art contemporani, fotografia, còmic i il·lustració i béns culturals mobles per incrementar la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya. En total, s’han adquirit 974 peces entre obres d’art, objectes i fons patrimonials, entre les quals destaquen les obres de 122 artistes, autors i autores, i s’han tramitat 112 donacions.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha presentat avui les noves adquisicions en roda de premsa a Lleida, al Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani, i ha afirmat que “el Departament de Cultura aposta per la Col·lecció Nacional perquè és de tot el país, de tota la gent. “Avui estem a Lleida precisament per això, per reforçar que la col·lecció és nacional, i que el patrimoni català que forma part de la Col·lecció és per a tot el territori, i arriba als museus i arxius de tot Catalunya”.

“Les adquisicions de la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya no conformen només un llistat d’obres, sinó que ajuden al sector, reforcen la presència dels artistes d’arreu del territori, permeten equilibrar el sistema artístic català a partir de l’anàlisi, per exemple, de la manca d’obres de dones, o de períodes històrics poc representats als nostres equipaments, i ajuda a completar les col·leccions temàtiques dels equipaments patrimonials de Catalunya”, ha dit Garriga.

Amb l’objectiu de donar el màxim suport al sector cultural, el Departament de Cultura va invertir 2 milions d’euros el 2021 a les noves adquisicions, xifra que el 2022 ha estat superada amb prop de 2,4 milions d’euros. Durant la presentació a Lleida, la consellera Garriga ha anunciat que aquest 2023, el Departament de Cultura seguirà la tendència a alça dels últims anys i seguirà fent un esforç d’inversió per adquirir obres, amb una dotació de sortida prevista de 2,6 milions d’euros: “Seguim incrementant la dotació, perquè apostem per aquesta Col·lecció Nacional”.

La consellera ha estat acompanyada del Paer en Cap de l’Ajuntament de Lleida, Miquel Pueyo; del director del museu, Jesús Navarro, en representació dels museus i arxius dipositaris de les adquisicions i dels equipaments que conserven la col·lecció nacional; de l’artista visual Francesca Llopis i de la directora de la galeria Bombon Projects, Joana Roda, en representació del Pla Integral de les Arts Visuals; i del periodista cultural Juan Bufill, en representació de la Comissió del Còmic i la Il·lustració i del Pla Nacional de Fotografia. 

*Adjuntem la nota de premsa en pdf amb la informació complementària.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 250676

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 9012146

undefined
undefined
undefined
undefined