La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu (Rubén Moreno)

El president Aragonès fixa el dilluns 10 de juny com la data per a la constitució del Parlament de Catalunya

query_builder   21 maig 2024 15:26

thumb_up Acords del Govern

El president Aragonès fixa el dilluns 10 de juny com la data per a la constitució del Parlament de Catalunya

  1. S'ha optat per aquest dia per interferir el mínim possible en la campanya de les eleccions europees del 9-J
  2. Llum verda al conveni per a la millora de la connectivitat de l’AP-7 i l’AP-2
  3. El Govern recomana extremar la precaució si es viatja a llocs en situacions de conflicte
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu (Rubén Moreno)
{"name":"2024/05/21/15/24/1072c15f-0688-49ea-8463-189fcb5347ee.jpeg","author":"Rubén MOreno","type":"0","location":"0","weight":157621}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha compartit avui amb la resta de membres de l’executiu el calendari per la constitució del Parlament de Catalunya. Un cop proclamats els resultats de les eleccions del 12 de maig, el cap del Govern ha comunicat que convocarà el ple de constitució del Parlament el dilluns 10 de juny. Aquesta sessió iniciarà la 15a legislatura del Parlament i servirà per elegir el president o presidenta de la Cambra i la resta de membres de la Mesa. 

La portaveu Patrícia Plaja ha dit que “el president Aragonès ha fixat aquesta data i ja ho ha comunicat formalment als caps de llista de les formacions que han obtingut representació parlamentària així com a la presidenta del Parlament, Anna Erra”.

Tenint en compte que el 9 de juny se celebren eleccions al Parlament Europeu, “s'ha optat per aquesta data per interferir el mínim possible en la campanya d'aquests comicis”, ha afegit Plaja. 

El 10 de juny és el darrer dia dins del termini legal per celebrar el ple de constitució del Parlament.

Aprovat el Conveni per a la millora de la connectivitat de l’AP-7 i l’AP-2

El Govern ha aprovat i autoritzat la signatura del conveni que concreta com es desenvoluparan les actuacions recollides en el protocol d’encomanes de gestió pel que fa a la millora de la connectivitat de les autopistes AP-7 i AP-2.

Segons el conveni aprovat, el Govern de la Generalitat millorarà i potenciarà 16 enllaços viaris de les autopistes AP-7 i AP-2, amb una inversió prevista de 250 milions d’euros que l’Estat aportarà a la Generalitat mitjançant transferències anuals.

Les obres plantejades permetran afavorir l’accessibilitat i la mobilitat en aquests corredors. La Generalitat redactarà els estudis i projectes que concretaran tècnicament aquestes actuacions, alhora que impulsarà i executarà les obres.

Aquest conveni s’emmarca en el protocol que inclou quatre encomanes de gestió de l’Estat a la Generalitat per a l’execució de diverses obres al territori català, amb una inversió de més de 900 milions d’euros.

El Govern ja ha donat el vistiplau a la signatura dels quatre convenis, que concreten el desenvolupament de les actuacions acordades: a més del dels enllaços de l’AP-7 i l’AP-2, els altres acords preveuen la pacificació i integració de l’N-II al Maresme, la construcció d’intercanviadors ferroviaris entre les xarxes d’FGC i de Rodalies, i el pla d’actuacions de millora a l’N-260.

Per la seva banda, l’Estat encara no els ha aprovat definitivament a través del Consell de Ministres i quan ho faci se’n podrà formalitzar la signatura.

El Govern recomana extremar la precaució si es viatja a llocs en situacions de conflicte

En el Consell Executiu d’avui, el Govern ha traslladat el seu condol als familiars i amics dels tres ciutadans catalans, que han mort assassinats per l’Estat Islàmic a l’Afganistan i també el condol per l’assassinat a Etiòpia en les darreres hores d’un veí de Sabadell.

Plaja ha informat que “el Departament d’Exteriors ha estat en contacte permanent amb el Ministeri competent per agilitzar tots els tràmits relacionats i també per donar tot el suport necessari als familiars, a qui des del primer moment se’ls ha ofert suport psicològic. També s’està col·laborant amb les autoritats pertinents per facilitar les tasques de repatriació dels cossos que ens costa que es podrà resoldre aviat”.

En el cas d’Etiòpia, el Govern s’ha posat a disposició de la família i està en contacte amb el Ministeri per avançar en totes les gestions pertinents. 

Coincidint amb aquestes tràgiques informacions, la portaveu Patrícia Plaja, ha recomanat extremar les precaucions en cas d’haver de viatjar a un país en situació de conflicte.

Quant a l’Afganistan, s’aconsella no viatjar a la zona en les pròximes setmanes o mesos, ja que la seguretat dels estrangers no està garantida i, per tant, és preferible no anar-hi per cap motiu.

3  

Imatges

La vicepresidenta Vilagrà i el president Aragonès durant la reunió del Consell Executiu (Autor: Rubén Moreno)

La vicepresidenta Vilagrà i el president Aragonès durant la reunió del Consell Executiu (Autor: Rubén Moreno) 604760

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu (Rubén Moreno)

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu (Rubén Moreno) 157621

Reunió setmanal del Govern (Autor: Rubén Moreno)

Reunió setmanal del Govern (Autor: Rubén Moreno) 786570

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en PDF

Acords del Govern en PDF
PDF | 851612

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia